Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā ierīkota pirmā velonovietne uz braucamās daļas

© Publicitātes foto

Latvijas Pasts izveidojis Latvijā pirmo velonovietni, kas izvietota uz ielas braucamās daļas, neaizņemot gājējiem paredzēto teritoriju. Divu automašīnu vietā pie Rīgas 10.pasta nodaļas, Elizabetes ielā 41/43, tagad iespējams novietot desmit divriteņus. Pārmaiņas gaida arī pašu Rīgas 10.pasta nodaļu – tā tiks pārveidota par jauna veida klientu apkalpošanas vietu gan no servisa, gan preču un pakalpojumu pārdošanas viedokļa.

Patlaban Latvijā nav analoga Latvijas Pasta izveidotajai velonovietnei pie Rīgas 10.pasta nodaļas.

“Šāda tipa velonovietne pagaidām ir vienīgā Latvijā, bet citās Eiropas valstīs tā jau ir ierasta prakse efektīvam ielas telpas izmantojumam. Tā izceļas ar diviem pozitīviem aspektiem - neaizņem gājējiem paredzēto teritoriju un divu automašīnu vietā tajā var novietot desmit divriteņus. Pasta nodaļas apkaimē Elizabetes ielā nav velonovietņu, tāpēc šo sisinājumu izvēlējāmies tieši te,” uzsver Latvijā unikālās velonovietnes projektētājs un satiksmes infrastruktūras plānotājs Viesturs Laurs.

Arī Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns pauž gandarījumu, ka Latvijas Pastam, sadarbojoties ar riteņbraukšanas ekspertiem un satiksmes infrastruktūras speciālistiem, izdevies galvaspilsētā īstenot unikālu, klientiem draudzīgu un mūsdienīgu velonovietnes risinājumu. “Esam gandarīti, ka pievērsām uzmanību pasta nodaļu ērtai sasniedzamībai, izmantojot arī tādu populāru satiksmes līdzekli, kāds patlaban ir velosipēds. Ejam līdzi laikam, un darām visu iespējamo, lai pasta pakalpojumu izmantošana būtu maksimāli komfortabla,” atzīst M.Vilcāns.

Tāpat kā citas Latvijas Pasta velonovietnes, arī uz ielas braucamās daļas izvietota augstā tipa velonovietne, kas izgatavota no nerūsējošā tērauda, un tā izceļas ar īpašu dizainu - stilistiski attēlotu sūtījuma aploksni. Velonovietne dizainiski norobežota ar dzeltenas krāsas “lenti”, uz kuras redzams Latvijas Pasta logo, un arī tā izgatavota no nerūsējošā tērauda.

Izmaiņas gaidāmas arī Rīgas 10.pasta nodaļas darbībā - tā tiks pārveidota par jaunas koncepcijas pasta nodaļu, nodrošinot augstas kvalitātes standartus gan klientu apkalpošanā, gan preču un pakalpojumu pārdošanā. Nodaļas kolektīvs tiks veidots no jauna, izsludinot darbinieku atlasi un pretendentiem izvirzot augstas prasības kā klientu apkalpošanas, tā svešvalodu zināšanu jomā.

Jau divus gadus Latvijas Pasts aktīvi veido klientiem labvēlīgāku vidi pasta nodaļās, un velonovietņu izveide ir viena no būtiskām šā projekta sastāvdaļām. Bez īpašās velonovietnes Elizabetes ielā, Rīgā, Latvijas Pasta jauno velonovietņu kopskaits pie pasta nodaļām visa Latvijā šogad sasniegs jau divus desmitus.