Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pirmie kopīgie svētki paradīzes stūrītī Bolderājā

TALANTS. Pēteris Paulicāns ir Latvijas talants. Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēknis. Vakar Bolderājas svētku preses konferencē viņa meistarība sajūsmināja un aizkustināja © F64

Bolderājas izglītības iestādes šogad veido pirmo kopīgo pasākumu – Bolderājas svētkus. Tiem, kuriem Bolderāja ir Rīgas nomale un nezināma vieta, 2. jūnijā tiks dota iespēja uzzināt šīs apkaimes noslēpumus un iejusties ne tikai ugunsdzēsēju ādā, bet arī iemācīties siet jūrnieku mezglus, pamēģināt kikboksa/taiboksa paņēmienus, klausīties koncertus, piedalīties radošajās darbnīcās un saņemt balvas. Un nogaršot gardus kēksiņus, kas būs šo svētku speciālā pazīšanās zīme.

Starp citu, Bolderāja ir nevis Rīgas nomale, bet paradīzes stūrītis, jo tieši te ir Mīlestības saliņa un Ādama un Ievas iela. Bet Daugavgrīva - Bolderājas kaimiņiene - ir Latvijas vienīgā jūras sala. Ne velti tiek pieminēta Daugavgrīva. Kopā ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolu, bērnu un jauniešu centru, bibliotēku un skolām svētkos piedalīsies arī Latvijas Jūras akadēmija, kuras mācību iestādes atrodas gan Bolderājā, gan Daugavgrīvā.

Svētku pasākums iecerēts kā muzikāls, vizuāls, izglītojoši radošs un sportiski daudzveidīgs notikums plašai publikai.

KĒKSI. Jā, ne velti svētku simbolikā izmantots kēksiņa atveids. Bolderājas svētkos tam būs īpaša nozīme, jo dalībnieki varēs piedalīties spēlē ar uzdevumiem un savākt septiņas kēksu uzlīmes. Kas sekos pēc tam - svētku intriga / F64

Svētku nogurdinātie varēs veldzēties pludmalē, jo Bolderājas lielais ieguvums ir izeja pie jūras. Turklāt Bolderājā nav maksas stāvvietu - arī tas ir bonuss, ko novērtēs autovadītāji.

Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas direktors Artūrs Cingujevs stāsta, ka svētku ideja radusies kāda kurioza rezultātā - pirms gada, kad Bolderājas Mūzikas un mākslas skola organizēja Dārza svētkus, kuru laikā notika jauniešu mūzikas grupu festivāls - konkurss Boldsound. «Izrādījās, ka šis nebija vienīgais pasākums, kas notika šajā apkaimē, tādēļ uz Latvijas simtgadi nolēmām apvienoties un radīt svētkus kopā.»

Sestdienā, 2. jūnijā, Bolderājas svētku apmeklētāji varēs izklaidēties un rosīties septiņās salās: Mūzikas un mākslas salā Stūrmaņu ielā 31, Vēstures un drošības saliņās Stūrmaņu ielā 23, Eko salā Miglas ielā 9, Bērnu saliņā Flotes ielā 8, Sporta salā Parādes ielā 5c, Drošības salā Birzes ielā 1c un Vēstures salā Gaigalas ielā 3.

Daudzi rīdzinieki pat nezina, ka Rīgas 33. vidusskolā jau 50. sezonu darbojas Ugunsdzēsēju pulciņš. Bolderājas svētkos gan pulciņa dalībnieki, gan profesionāli ugunsdzēsēji rādīs, ko prot, bet interesenti varēs uzvilkt aizsargtērpu un izmēģināt hidrosūkni darbībā. Viegli nebūs! Skolas absolvents ir arī viens no kosmonautiem. Kurš? To varēs uzzināt, apmeklējot skolas muzeju.

Starp citu, dziedātāja Aminata Savadogo 2006. gadā skatuves gaitas sāka bērnu un jauniešu centrā Bolderāja. Tagad Bolderājas dziedošie bērni un jaunieši gaida domubiedrus un konkurentus, kuri svētku ietvaros uzstāsies Latvijas jauniešu mūzikas grupu festivālā - konkursā Boldsound. Pieteikties var līdz 23. maijam.