Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

TŪRISMS: Apkopoti interesanti fakti par Rīgas apskates vietām

© f64

Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) par godu Latvijas simtgadei izveidojis jaunu vietni www.100in1.lv jeb "100 gadi vienā dienā", kurā apkopota informācija par apskates vietām Rīgā, kam bijusi nozīmīga loma valsts simts gadu vēsturē.

Izvēlēto apskates vietu saraksts veidots kopā ar Rīgas labākajiem gidiem un vēsturniekiem, lai atlasītu nozīmīgākās vietas no valsts dibināšanas līdz mūsdienām, tajā pat laikā domājot par to, lai tās būtu iespējams apmeklēt vienas dienas laikā.

“Šis gads ir īpašs Latvijas vēsturē, un to ar šī projekta palīdzību vēlējāmies parādīt arī pilsētas viesiem - iepazīstinot ar valsts simts gadu vēstures nozīmīgiem notikumiem un mudinot apmeklēt vietas, kurām ir bijusi nozīmīga loma laikā no valsts dibināšanas līdz pat mūsdienām,” skaidro RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Mājas lapā ir pieejami trīs jau iepriekš sagatavoti ceļveži, kuru maršrutus var veikt gan kājām, gan ar sabiedrisko transportu. Sev tīkamu un ērtu maršrutu iespējams veidot, atlasot vietas pēc noteiktām kategorijām - pēc interesējošā laika perioda (Neatkarības cīņas un pirmā brīvvalsts, II Pasaules karš, Padomju periods, Atmoda un mūsdienas), pēc atrašanās vietas (centrs, Pārdaugava, Mežaparks un 11.tramvaja līnija, Brīvības iela un Vidzemes priekšpilsēta, Maskavas priekšpilsēta), kā arī pēc objekta veida (apskates vietas, muzeji, piemiņas vietas).

Pirmais maršruts ir “Viena diena Latvijas vēstures iepazīšanai”, kas piemērots tiem, kuri gatavi veltīt pilnu dienu Latvijas vēstures iepazīšanai. Maršrutu ieteicams veikt daļēji kājām, daļēji izmantojot sabiedrisko transport, kā arī ieplānojot laiku Stūra mājas, Centrāltirgus un Latvijas Nacionālās bibliotēkas apmeklējumam.

Otrs sagatavotais maršruts ir “Pastaiga Vecrīgā”, kurā iekļautas Latvijas vēsturē nozīmīgas vietas, kas atrodas Vecrīgā un tās tuvumā, un kas piemērota tiem, kuriem pilsētā ir vien pāris stundas.

Trešais maršruts “Latvijas Nacionālais teātris - Brāļu kapi” ved no pilsētas centra līdz gleznainajam Mežaparkam.