Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sāk kursēt jaunie "Rīgas satiksmes" autobusi, kuros var uzlādēt telefonus

© Publicitātes foto

No šodienas, 10.aprīļa "Rīgas satiksmes" autobusu maršrutos pakāpeniski sāk kursēt jaunie "Solaris Urbino" sērijas autobusi (skat. foto). Pirmie regulārie maršruti, kuros jaunie autobusi apkalpos pasažierus, ir autobusu maršruts nr.21 Imanta – Jugla un nr.1 Abrenes iela – Berģuciems.

70 jaunie "Solaris Urbino" sērijas autobusi ir daļa no 2013.gadā noslēgtā iepirkumu līguma, kas paredz 175 autobusu iegādi. Saņemot šos autobusus, būs piegādāti jau 140, savukārt atlikušie 35 tiks atvesti līdz 2019.gadam.

Salīdzinājumā ar iepriekš piegādātajiem autobusiem, salonos ir izvietotas vairākas elektronisko ierīču uzlādes ligzdas. Šim un autobusiem, kurus saņemsim turpmāk, ir modernizēta virsbūve, kas atspoguļojas transportlīdzekļa dizainā. Ražotājam ir jauns koncepts virsbūves karkasa ražošanā, līdz ar to tas ir kļuvis vieglāks, nekā iepriekš ražotajiem autobusiem. Pateicoties šiem uzlabojumiem, autobuss ir ekonomiskāks, jo samazinās degvielas patēriņš.

Autobusu aprīkojums: izbīdāma platforma ar elektromehānisko pievadu (personām ar invaliditāti), apsildes, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēma, integrētā borta informācijas sistēma, ekspluatācijas materiālu un rezervju daļu komplekts dabīgi dilstošajām detaļām 150 000 km noskrējienam, speciālo instrumentu komplekts. Autobusu papildaprīkojums paredz automātisku iekārtu ugunsgrēka dzēšanai dzinēja kamerā, braukšanas dinamikas regulēšanas sistēmu, iekšējos LCD monitorus un informācijas un sakaru iekārtas informācijas pārraidīšanai.

Ražotāja "Solaris Bus&Coach" pārstāvji ir veikuši visas nepieciešamās darbības CSDD, lai autobusu maršruti varētu piedalīties satiksmē, savukārt ražotāja un "Rīgas satiksmes" speciālisti ir veiksmīgi pabeiguši autobusu testēšanu, lai tos nodotu ekspluatācijā.