Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

ATCERIES! Zilajiem e-taloniem šogad beidzas derīguma termiņš

© F64

Salīdzinoši nelielam cilvēku skaitam lietošanā vēl ir nepersonalizētie zilie e-taloni ar piecu gadu derīguma termiņu, ko izmanto Rīgas sabiedriskajā transportā. Šogad tiem beidzas derīguma termiņš. Kopš 2014. gada e-talonu derīguma termiņš ir 10 gadu, tāpēc cilvēkiem neienāk ne prātā pārliecināties, vai zilais taloniņš ir braukšanas kārtībā.

Tā gadījies kādai rīdziniecei, kura pirms vairākiem mēnešiem bija nopirkusi 50 braucienus un pirms dažām dienām konstatēja, ka sabiedriskajā transportā braucienu nereģistrē. Kad sieviete kioskā mēģināja papildināt e-talonu, viņa uzzināja - e-talonam beidzies derīguma termiņš un nekādas darbības ar to nevar veikt. Pārliecināties par talona derīguma termiņu viņa nebija iedomājusies.

SIA Rīgas satiksme pārstāvis Viktors Zaķis informē, ka zilajiem personalizētajiem e-taloniem derīguma termiņš ir norādīts uz kartes, savukārt uzzināt zilo nepersonalizēto e-talonu derīguma termiņu ir iespējams, paņemot kartes satura izdruku jebkurā e-talona tirdzniecības vietā, tajā skaitā arī biļešu tirdzniecības automātā. E-talona lietotājam nav jāuztraucas par to, ka nederīgajā talonā nopirktie braucieni tiks zaudēti. Mēneša laikā pēc talona derīguma termiņa beigām ir jādodas uz klientu apkalpošanas centru, un tur nauda tiks atmaksāta. Neizlietotie braucieni netiks automātiski pārnesti uz jauno e-talonu, skaidroja uzņēmuma Rīgas satiksme uzziņu dienestā.

Pieteikumu e-talona saņemšanai var aizpildīt Rīgas satiksmes mājaslapā, kā arī klientu apkalpošanas centros, vēlams, iepriekš piesakoties.