Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Trolejbusu un autobusu vietā Rīgā sāk kursēt mikroautobusi

© F64

No šodienas atsevišķos "Rīgas satiksmes" maršrutos pasažieru pārvadāšana tiks veikta ar mikroautobusiem, informēja RS pārstāvis Viktors Zaķis.

No šodienas izmaiņas skar atsevišķus 34.autobusa maršruta reisus, taču turpmāk šādas izmaiņas tiks ieviestas arī citos maršrutos, galvenokārt tajos, kuri kursē uz attālākiem pilsētas nostūriem un kuri ir nerentabli mazā pasažieru skaita dēļ.

Mikroautobusos darbosies visi tie paši braukšanas biļešu atvieglojumi, kuri "standarta" trolejbusos un autobusos.

No šodienas stājas spēkā vēl vairākas izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā - samērā mazas pasažieru plūsmas dēļ 20.trolejbusa maršruts no šodienas tiks slēgts. Nokļūšanai uz Televīzijas centru Zaķusalas krastmalā tiks atklāts jauns autobusa maršruts Nr.59.

57.maršruta autobusi brīvdienās, kad Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā tiks organizētas izstādes, kursēs ar 30 minūšu intervālu. Izvērtējot pasažieru plūsmu, darba dienu kustības saraksts tiks papildināts ar diviem reisiem.

RS pārstāvis arī informēja, ka viena maršruta mēneša biļetes, kurām līdz 4.martam pirmā reģistrācija veikta 20.trolejbusa maršrutā, būs derīgas braukšanai citos trolejbusu maršrutos, maršruta sakritības robežās, un 59.autobusa maršrutā bez reģistrācijas līdz mēneša biļetes derīguma termiņa beigām.

Izmaiņas vairākos Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutos un kustības sarakstos veiktas, pamatojoties uz veiktajiem pasažieru plūsmas mērījumiem, kā arī iedzīvotāju priekšlikumiem un pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" ierosinājumiem.