Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aicina pieteikties brīvprātīgos, kuri grib palīdzēt vēža slimniekiem

© pixabay.com

Rīgas Austrumu slimnīca un Svētās ģimenes māja aicina pieteikties brīvprātīgos, kuri jūt sevī aicinājumu palīdzēt vēža slimniekiem vieglāk pārdzīvot gan emocionāli, gan fiziski grūto ārstēšanās periodu.

Pērn veiksmīgi aizsākto brīvprātīgo kustību vēža pacientu atbalstam ir plānots paplašināt, un jauno brīvprātīgo apmācības sāksies jau 2. martā. Pašlaik vēža pacientus Austrumu slimnīcā regulāri apciemo 42 speciāli apmācīti brīvprātīgie, kuri, nesaņemot par to atlīdzību, sniedz vēža skartajiem gan emocionālu, gan praktisku atbalstu. Brīvprātīgos visvairāk gaida pacienti, kuri jūtas vientuļi un grūtajā ārstēšanās periodā ļoti nepieciešamo atbalstu nesaņem no tuviniekiem.

Brīvprātīgo galvenais uzdevums ir uzklausīt un atbalstīt vēža slimniekus. Ja pacients par savu slimību un ar to saistītajiem pārdzīvojumiem nevēlas runāt, brīvprātīgais var arī palīdzēt, vienkārši esot blakus, sarunājoties ar pacientu par dzīvi un visdažādākajām tēmām. Ja pacients vēlas, brīvprātīgais var palasīt priekšā grāmatu vai uzspēlēt ar viņu kādu galda spēli. Gulošiem pacientiem, kuri atgūstas pēc operācijas, brīvprātīgais var padot ūdens glāzi un citādi piepalīdzēt, savukārt pacientus ratiņkrēslā - izvest pastaigā pa slimnīcas teritoriju. Brīvprātīgo apmācības organizē Svētās ģimenes māja sadarbībā ar Austrumu slimnīcas mediķiem un kapelāniem, kuri brīvprātīgajiem vadīs lekcijas un sniegs padomus, kā runāt ar vēža pacientiem.

***

Kā pieteikties?

Vēža pacientu atbalsta projektam var pieteikties, aizpildot anketu, kas atrodama biedrības Svētās ģimenes māja tīmekļa vietnē www.gimenesmaja.com, un nosūtot to uz e-pastu gimenesmaja@gmail.com

Vairāk informācijas par projektu var iegūt, zvanot brīvprātīgo projekta koordinatorei Saivai Lustei pa mob. tālr. 29607792.