Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bolderājā piedzērusies māte sarīko haosu; mēģina notvert savu mazo meitu

© F64

15. februārī neilgi pēc pulksten 2.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu manāmi iereibušu sievieti ar mazu bērnu vienā no degvielas uzpildes stacijām Bolderājā. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Likumsargi pie norādītās degvielas uzpildes stacijas pamanīja sievieti, kura bija atvērusi taksometra durvis un sauca meitu. Savukārt aiz reklāmas stenda slēpās raudoša sākumskolas vecuma meitene, kura kategoriski atteicās doties līdzi iereibušajai mātei.

Policisti abas personas ieaicināja policijas operatīvajā transportlīdzeklī, lai sasildītos un mierīgi izskaidrotu notiekošo. Bērns pastāstīja, ka nevēlas doties līdzi mātei un gaida tēvu.

Dežūrdaļas darbinieki sazvanīja meitenes tēvu, kurš jau bija ceļā uz notikuma vietu. Pēc neilga laika vīrietis ieradās meitai pakaļ. Bērns, ieraugot tēvu, izskrēja no policijas transportlīdzekļa un raudādams ieskrēja tēva apskāvienos. Vīrietis meitu nomierināja un pastāstīja, ka agrāk dzīvojis kopā ar bērna māti, taču sieviete sākusi pārmērīgi lietot alkoholu, tāpēc izšķīries. Jaunākais bērns jau pie viņa dzīvo, taču šobrīd bāriņtiesa risina jautājumu par otra bērna aizgādību. Notikuma dienā meita pavadījusi laiku ar māti. Sieviete naktī atvasi aizvedusi uz kafejnīcu un piedzērusies. Bērns aptuveni 2.00 naktī pēc palīdzības zvanījis tēvam.

Pārkāpējai veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 3,07 promiļu reibumā. Bērna mātei sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Lietas materiāli saistībā ar bērnu tiesību pārkāpumiem nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakse nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.