Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Paredz, ka Mežaparka estrādes pārbūves pirmo kārtu pabeigs noteiktajā termiņā

© F64

Mežaparka Lielās estrādes pārbūves pirmo kārtu izdosies pabeigt noteiktajā termiņā līdz 18.jūnijam, sacīja SIA "Rīgas meži" daļas "Mežaparks" vadītāja Elga Zēģele.

Viņa atgādināja, ka noteiktais datums, kad celtniekiem jāpabeidz Mežaparka Lielās estrādes pārbūves pirmo kārtu, ir šā gada 18.jūnijs. Patlaban varot prognozēt, ka tas izdosies. "Darbus pilnīgi noteikti izdosies pabeigt laikā, jo būvniecības temps apsteidz plānoto par diviem mēnešiem. Celtnieki strādā ļoti, ļoti atbildīgi, jo apzinās šīs būves nozīmīgumu un, cik nu mēs saprotam, viņi strādā arī ļoti kvalitatīvi, ko atzīst arī būvuzraudzība," sacīja Zēģele.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome un pilnsabiedrība "LNK, RERE" parakstīja līgumu par Mežaparka Lielās estrādes pārbūvi, kuras pirmo kārtu plānots pabeigt 2018.gada 18.jūnijā. Pirmās kārtas izmaksas kopā ar pievienotās vērtības nodokli ir 32 miljoni eiro, savukārt kopējās izmaksas par abām kārtām varētu sasniegt par 77 miljonus eiro.

Laikus neparedzētu darbu dēļ izveidojies sadārdzinājums 200 000 eiro apmērā. Tas tiek skaidrots ar dažādiem neparedzētiem apstākļiem, piemēram, ģeorežģa izbūvi zem bruģa, lai pēc pāris gadiem tajā neveidotos izciļņi. Kopā šo 200 000 eiro sadārdzinājumu veido 20 dažādas izmaksu pozīcijas, tostarp arī atsevišķi ugunsdrošības sistēmas risinājumi.

Ar estrādes pārbūves darbiem galvenokārt paredzēts palielināt tās ietilpību un plūsmas, lai dziedātāju un skatītāju nomaiņa notiktu dinamiskāk, kā arī uzlabot estrādes skanīgumu. Skatītāju lauka pieejamību iecerēts uzlabot, izveidojot skatītāju piekļūšanu no abām estrādes pusēm, kā arī izveidojot lielākas kāpnes nokļūšanai skatītāju sēdvietās. Savukārt estrādē iecerēts veidot vairākas uzejas no aizmugures puses pa visu perimetru, lai paātrinātu koristu nomaiņu.

"Rīgas meži" ar 62 000 hektāriem zemes ir otrs lielākais mežu apsaimniekotājs Latvijā pēc AS "Latvijas valsts meži". Uzņēmumam pieder sēklu plantācijas, koku stādaudzētava, zāģētava "Norupe", kā arī "Rīgas mežu" atbildībā ir Mežaparks, Rīgas parki un dārzi.