Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Iespējams, Centrāltirgū varēs nopirkt Latvijā bioloģiski audzētus dārzeņus

© F64

Rīgas Centrāltirgū varētu tikt izveidots stends, kurā tirgotu tikai Latvijā bioloģiski audzētos dārzeņus.

ZM informēja, ka trešdien zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) tikās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu un AS "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētāju Arti Druvenieku, lai pārrunātu iespējas palielināt Latvijā audzēto dārzeņu un citas vietējās lauksaimnieciskās produkcijas piedāvājumu un realizācijas apjomus galvaspilsētas tirgos.

Tostarp tikšanās laikā pārrunātas iespējas Latvijas lauksaimniekiem tiešajā tirdzniecībā tirgot pašu audzēto un ražoto produkciju, kam būtu nepieciešams izveidot speciālas tirdzniecības vietas un piedāvāt lauksaimniekiem atsevišķus atvieglojumus tirdzniecības organizēšanai. Rīgas mērs un "Rīgas centrāltirgus" vadītājs zemkopības ministram apliecināja, ka šobrīd tiek apsvērta iecere Rīgas izveidot speciālu stendu, kurā tirgotu tikai Latvijā bioloģiski audzētos dārzeņus.

Ušakovs un Druvenieks bija vienisprātis ar Dūklavu, ka Rīgas Centrāltirgū un citos Rīgas tirgos nepieciešams pievērst uzmanību pārtikas drošības jautājumiem, tirgus iekšējās paškontroles sistēmām un sadarbībai ar Pārtikas un veterināro dienestu, kā arī Valsts augu aizsardzības dienestu.