Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jaunā noteikumi taksometriem izraisa haosu Rīgas autoostā

© F64

Taksometru vadītāji un pasažieri ir neapmierināti ar jauno kārtību, kas šodien stājās spēkā pie Rīgas starptautiskās autoostas, kur pie galvenās ieejas taksometriem aizliegts uzņemt un izlaist pasažierus, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

"Nevienā pasaules valstī nav tādas kārtības, ka ir centrālā izeja, bet taksometrs klientam ir jāmeklē pie melnās ieejas. Šodien atnāca viena vecmāmiņa ar somām un ratiem, viņai jāiet liels gabals, lai nokļūtu līdz taksometram. Mēs, protams, viņai palīdzējām. Šeit pat neļauj piebraukt izlaist cilvēkus," stāsta taksometra vadītājs Jurijs.

"LNT Ziņas" šodien novēroja, ka, neskatoties uz aizliegumu, taksometri viens pēc otra tāpat piestāja aiz barjeras izlaist un uzņemt pasažierus. Jauno izmaiņu ievērošanu uzrauga pašvaldības policija, kas par apstāšanos vai stāvēšanu pie autoostas galvenās ieejas izraksta soda kvītis.

Kā ziņots, no šodienas Rīgas starptautiskā autoosta slēgusi taksometriem pieeju laukumam pie galvenās ieejas autoostā, aģentūrai LETA pastāstīja AS "Rīgas starptautiskā autoosta" valdes loceklis Jānis Briedītis.

Viņš norādīja, ka tāds ir valdes lēmums, kas pieņemts pēc tam, kad oktobra vidū spēkā stājās Administratīvās apgabaltiesas lēmums par pagaidu noregulējumu, ar kuru autoostas vadībai bija uzdots divu mēnešu laikā sākt ievērot vienlīdzības principu attiecībā uz visu taksometru kompāniju iespēju lietot laukumu pie autoostas ieejas. Ņemot vērā, ka tiesas lēmums spēkā stājās 16.oktobrī, liegums iebraukt autoostas laukumā pie ieejas stāsies spēkā 16.decembrī.

Briedītis skaidroja, ka par šādu lēmumu uzņēmuma valde izšķīrusies, izvērtējot pie galvenās ieejas esošā laukuma iespējas. Saprotot, ka laukuma platība ir maza, uzņēmuma vadība izlēma, ka ievērot tiesas noteikto vienlīdzības principu autoostā attiecībā uz visiem taksometriem būtu iespējams vien tad, ja šajā laukumā netiktu ielaists neviens taksometrs, jo pretējā gadījumā pie autoostas ieejas izveidosies haoss.