Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas satiksme" brīdina par izmaiņām 24.autobusa maršrutā

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Saistībā ar dzelzceļa pārbrauktuves remontu Atlantijas ielā, no šodienas līdz 18.decembrim tiks veiktas izmaiņas 24.autobusa maršrutā, informēja RP SIA "Rīgas satiksme" pārstāvis Viktors Zaķis.

24.maršruta autobusi no galapunkta "Abrenes iela" kursēs pa maršrutu līdz Vecmīlgrāvja dispečeru punktam, kur veiks apgriešanos un brauks atpakaļ pa maršrutu uz pilsētas centru. Lai turpinātu ceļu līdz Mangaļsalai, pasažieriem būs jāšķērso dzelzceļa pārbrauktuve, kur tiks nodrošināta pārsēšanās 24. autobusa maršruta otrajā daļā.

24.maršruta autobusi no galapunkta "Mangaļsala" kursēs pa maršrutu līdz pagaidu pieturvietai pie Laivinieku ielas, kur paredzēta pasažieru izkāpšana. Lai turpinātu ceļu līdz pilsētas centram, pasažieriem jāšķērso dzelzceļa pārbrauktuve un jādodas uz pieturvietu "D/P "Vecmīlgrāvis"", kur tiks nodrošināta pārsēšanās 24.autobusa maršruta pirmajā daļā.

Paredzētais pārsēšanās laiks starp autobusiem kustības sarakstā ir aptuveni 5 minūtes.

Remontdarbu laikā tiks mainīts 24. maršruta autobusa kustības saraksts - posmā no galapunkta "Abrenes iela" līdz pieturvietai "D/P "Vecmīlgrāvis"" atiešanas laiki nemainīsies, virzienā no galapunkta "Mangaļsala" autobusi izbrauks par 7 minūtēm agrāk nekā pamata kustības sarakstā. No pagaidu pieturvietas pie Laivinieku ielas galapunkta "Mangaļsala" virzienā autobusi izbrauks par 7 minūtēm vēlāk nekā pamata kustības sarakstā.

Pasažieriem, kuri izmanto e-talonu noteiktam braucienu skaitam vai iegādājas biļeti pie transporta līdzekļa vadītāja, tajā skaitā biļeti par suņa pārvadāšanu, veicot pārsēšanos no 24 autobusa pirmās maršruta daļas uz 24.autobusa otro maršruta daļu, vai otrādi, atkārtotu e-talona reģistrāciju vai biļetes iegādi nav jāveic. Reģistrētā vai iegādātā biļete būs derīga pusotru stundu braucot vienā virzienā.

Pasažieriem, kuri izmanto mēneša biļeti vai laika biļeti, piemēram, 24 stundu, trīs dienu vai piecu dienu un citas, veicot pārsēšanos no 24.autobusa pirmās maršruta daļas uz 24.autobusa otro maršruta daļu, vai otrādi, jāveic atkārtota e-talona reģistrācija.

Pasažieriem, kuri izmanto Rīgas domes piešķirtos braukšanas maksas atvieglojumus, veicot pārsēšanos, katru reizi jāreģistrē braucienu.

Pasažieriem, kuri neizmanto e-talonu, bet pie vadītāja ir tiesīgi saņemt nulles biļeti - personas, kurām noteikta pirmā vai otrā invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu, kurai noteikta pirmā invaliditātes grupa vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, veicot pārsēšanos no 24.autobusa pirmās maršruta daļas uz 24. autobusa otro maršruta daļu, vai otrādi, atkārtoti nulles biļeti pie vadītāja nav jāsaņem.

Plānotie remontdarbi ietekmēs arī 200. un 224.minibusa maršrutus.