Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas domei vēl neizdodas pieņemt nākamā gada budžetu

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Rīgas domes deputātiem trešdien vēl neizdevās izdiskutēt par pilsētas nākamā gada budžetu, līdz ar to jautājuma izskatīšana tiks turpināta ceturtdien, 14.decembrī.

Rīgas domes sēde ar pārtraukumiem trešdien ilga astoņas stundas.

Deputāti šodien pievērsās ne vien jautājumiem par plānoto dotāciju uzņēmumam SIA "Rīgas satiksme" un nodibinājumam "Riga.lv", bet arī citiem jautājumiem.

Piemēram, deputāte Inese Andersone (V) taujāja, "kas tās esot par Rīgas pašvaldības interesēm Eiropas Savienībā un Maskavā, kuru nodrošināšanai plānots tērēt 92 000 eiro". Deputāta vaicāja, kāpēc šīs intereses tiek pārstāvēs tieši Krievijā, nevis, piemēram, Vašingtonā. Rīgas domes Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse atbildēja, ka šāds interešu pārstāvības veids pastāv jau vismaz 20 gadus un atbildīga par to ir Ārlietu pārvalde, taču, kādas konkrēti aktivitātes tas sevī ietver, Tiknuse nevarēja paskaidrot, solot šādu informāciju sagatavot.

Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Deputāte Linda Ozola (JKP) taujāja, vai nebūtu pareizi, ka ekonomiskās izaugsmes laikā pilsētas budžets tiktu plānots bez deficīta. Tiknuse norādīja, ka likumā noteiktās pašvaldību funkcijas ir jāveic obligāti un tam tiek atvēlēta lielākā daļa no budžeta. Tāpat esot jāņem vērā kopējais valsts attīstības temps.

Sēdes gaitā domnieki uzdeva arī retoriskus jautājumus. Piemēram, opozīcijas deputāts Jānis Bordāns (JKP) jautāja, vai ir pareizi, ka pilsēta rīko bezmaksas koncertus, un vai tas būtu jādara par nodokļu maksātāju naudu. Tiknuse atbildēja, ka tas jāvaicā par kultūru atbildošajiem domes darbiniekiem, taču viņa piebilda, ka bezmaksas koncerti iedzīvotājiem tomēr sagādā prieku.

Plkst.19 domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) sēdē izsludināja pārtraukumu, precīzi gan neminot tās atsākšanas laiku.

Sēdes noslēgumā priekšsēdētājs pateicās Rīgas domes Finanšu departamenta direktorei Ilgai Tiknusai par izturību, atbildot uz deputātu jautājumiem un pasniedza viņai ziedus.