Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas ielu uzturētāji gatavi darbam stiprās snigšanas laikā

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Ņemot vērā prognozētos laika apstākļus, Rīgas domes Satiksmes departaments ielu, tiltu un pārvadu uzturēšanas darbos iesaistījis visas pilsētai pieejamās tehnikas vienības.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, naktī Rīgā gaidāma ilgstoša snigšana, kuras rezultātā izveidosies 6 cm augsta sniega sega.

Pilsētai ir pieejamas 59 ziemas tehnikas vienības - 34 kompleksās ielu tīrāmās un kaisāmās mašīnas, 16 kompleksās ietvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas, 7 autogreideri, 2 sniega savācēji. Rīgas tiltiem pieejamas 8 tehnikas vienības, centra uzturētājiem - 2, Vidzemes priekšpilsētas uzturētājiem - 4, Zemgales priekšpilsētas - 6, Latgales priekšpilsētas - 6, Ziemeļu priekšpilsētas - 3 un Kurzemes priekšpilsētas uzturētājiem - 3 tehnikas vienības.

Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Satiksmes departamenta speciālisti aicina pārbaudīt transporta līdzekļu tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai nokrišņu laikā un līdz ar apledojuma veidošanos nekavējoties veiktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.