Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Divi austrieši nozog Latvijas karogu un pastaigājas pa Vecrīgu

© F64

18. novembrī pulksten 6.25 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par diviem vīriešiem, kuri vecpilsētā staigā ar Latvijas karogu rokās. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā policijas ekipāža apstākļu noskaidrošanai.

Ierodoties norādītajā adresē, pamanīts, ka viens no karoga turētajiem nokārtoto dabiskās vajadzības tam neparedzētā vietā, savukārt karogs mētājas blakus uz zemes. Pārrunu laikā noskaidrots, ka abi vīrieši ir tūristi no Austrijas.

Likumsargi sazinājās ar pilsētas videonovērošanas centra darbiniekiem, kuri, apskatot ierakstus, konstatēja, ka abi kungi karogu paņēmuši no kāda Audēju ielas nama. Karoga kāts bija salauzts. Pārrunu laikā tūristi atklāja, ka zinājuši par Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, taču tik un tā izlēmuši karogu nolauzt un staigāt ar to apkārt.

Saistībā ar klajas necieņas izrādīšanu pret Latvijas simboliem abi tūristi nogādāti Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Papildus čurātājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par dabisko vajadzību nokārtošanu tam neparedzētā vietā un piemērots naudas sods 30 eiro apmērā.