Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas Ziemassvētku tirdziņi šogad ir lētākie Eiropā

© F64

Rīgā Ziemassvētku tirdziņi šogad ir ekonomiski izdevīgākie Eiropā, secināts Lielbritānijas pasta kompānijas "Post Office" Ziemassvētku tirdziņu barometra pētījumā.

Kopējās izmaksas kādā no Rīgas Ziemassvētku tirdziņiem divām personām nedēļas nogalē būtu 504 mārciņas jeb 570,33 eiro.

Aizvadītajos gados Rīga "Post Office" pētījumā ierindojās ceturtajā un otrajā vietā.

F64

Šogad kā otrā Lielbritānijas tūristiem izdevīgākā Ziemassvētku tirdziņu mītne Eiropā ir Minhene, kur nedēļas nogale izmaksātu 525 mārciņas jeb 594,09 eiro. Trešo vietu ieņem Francijas pilsēta Lille, kur Ziemassvētku brīvdienas britiem izmaksātu 532 mārciņas jeb 602,01 eiro. Tai seko kaimiņvalsts Igaunijas galvaspilsēta Tallina, kur izmaksas britu tūristiem būtu 563 mārciņas jeb 637,09 eiro. Pirmo piecinieku noslēdz Čehijas galvaspilsēta Prāga ar 674 mārciņām jeb 762,70 eiro.

Visdārgākās brīvdienas Lielbritānijas tūristiem būtu Stokholmā, kur kopējās izmaksas sasniegtu 854 mārciņas jeb 966,39 eiro.

Barometra pētījumā tika apkopota informācija par lidmašīnas biļešu izmaksām turp un atpakaļ no Londonas uz konkrēto pilsētu, naktsmītnes izmaksas divām naktīm, cena divām transporta biļetēm no lidostas uz centru, trīs kārtu vakariņas ar vīnu, kafijas cena, kā arī tirdziņos pieejamo dzērienu un uzkodu cenas.

"Post Office" Eiropas Ziemassvētku tirdziņu barometrs veikts balstoties uz nacionālo un reģionālo tūrisma biroju sniegto informāciju. Barometrā tika aptaujātas desmit Eiropas pilsētas - Rīga, Minhene, Lille, Tallina, Prāga, Budapešta, Kopenhāgena, Berlīne, Vīne un Stokholma