Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Centrāltirgus Sakņu paviljonā gardas piedevas maltītēm

© F64

Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā ir ne vien plašs augļu un dārzeņu piedāvājums, bet arī atrodamas interesantas piedevas maltītēm, piemēram, asie kāpostu salāti, marinēti ķiploki, un ziemas tuvošanās ir laiks, kad daudziem kārojas tieši ko pikantāku, sāļāku.

Ieejot Sakņu paviljonā, šobrīd gaisā virmo skābēto kāpostu aromāts. Piedāvājums patiešām liels un cena pievilcīga - skābēti kāposti maksā no viena līdz 1,20 eiro kilogramā, daudzos tirdzniecības stendos gozējas arī skābēti un sālīti gurķi ar dažādām piedevām garšas paspilgtināšanai - gurķus var iegādāties par 2-3 eiro kilogramā. Noteikti ir pamanāmi dažādi krāsaini salāti, kuriem cena ir ap 4 eiro kilogramā, piemēram, maltītei laba piedeva var būt asie kāpostu salāti vai korejiešu burkānu salāti. Iespējams iegādāties arī marinētus ķiplokus vai to kātus - cena 10 eiro kilogramā. Pārdošanā arī tomāti želejā, lečo, adžika un citi labumi, kas kārojas it sevišķi ziemā. Noteikti ir vērts paviesoties uzbeku žāvēto augļu stendā - tur arī noteikti atradīsies kāda veselīga uzkoda.

Savukārt Centrāltirgus atklātajā laukumā šobrīd dominē citrusaugļi, turklāt daudziem sarukusi cena (salīdzinot ar pagājušo nedēļu). Piemēram, krietni lētāki kļuvuši mandarīni - tie tagad nopērkami par vienu līdz 1,30 eiro kilogramā (iepriekš cena bija robežās no 2,50 līdz 3,50 eiro). Arī granātāboliem cena slīdējusi lejup - tagad tie nopērkami par 2 eiro kilogramā, bet ananasi maksā, sākot no 50 centiem gabalā. Cena hurmai ir no 90 centiem, melone maksā 70 vai 80 centus kilogramā, greipfrūts - 70 centus, banāni, sākot no 60 centiem, vīnogas, sākot no viena eiro. Valrieksti maksā no 3,20 līdz 3,50 eiro, lazdu rieksti - nepilnus trīs eiro.

Kartupeļiem cena ir no 20 centiem kilogramā, burkāni maksā ap 80 centiem kilogramā, ķirbis no 70 centiem līdz 2 eiro, kāposti - 60 centus, ziedkāposti - no 60 centiem līdz 1,30 eiro, sarkanās bietes - 50 centus, gurķi no 80 centiem līdz 1,20 eiro, tomāti no 70 centiem līdz 2,20 eiro, sīpoli - no 60 līdz 80 centiem, ķiploki no 2,60 līdz 5 eiro, paprika, sākot no 60 centiem.