Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vides dienests ķers to, kurš piegružo Pokrova kapus

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Valsts vides dienests (VVD) tuvāko nedēļu atkārtoti apsekos Pokrova kapu teritoriju, kurā ļaunprātīgi izmesti būvgruži, sacīja VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes piesārņojama daļas vadītāja vietnieks Jānis Lapsiņš.

Viņš skaidroja, ka iedzīvotāji dienestam iesūtījuši fotogrāfijas, kurās redzams, kā aizvadītās nedēļas nogalē kāda persona atver kapu teritorijas norobežojuma vārtus, ieved tajā savu auto un izkrauj būvgružus. "Vienu līdz divu nedēļu laikā VVD inspektors apsekos teritoriju. Pēc tam dienests izvērtēs teritorijas īpašnieku un piesārņotāju skaidrojumus," teica Lapsiņš.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas būvvalde no īpašuma juridiskajiem īpašniekiem pieprasījusi informāciju par Rīgā, Pokrova kapos izmestajiem būvgružiem, aģentūrai LETA pastāstīja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Sākotnēji Pokrova kapiem piegulošajā teritorijā tika plānots autostāvvietas projekts, taču Rīgas pilsētas būvvalde būvdarbus tajā apturējusi. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad 2016.gada 23.februārī būvvaldes inspektors veicis teritorijas apsekošanu un konstatējis, ka autostāvvietas izbūvei atvēlētajā vietā ir ievestas un izbērtas, kā arī izlīdzinātas divas autokravas grunts, kas sajaukta ar dažādiem ražošanas atkritumiem, piemēram, ķieģeļiem, kokmateriāliem un citiem.

Šo informāciju būvvalde darīja zināmu VVD Lielrīgas reģionālajai vides pārvaldei, norādot, ka būvdarbus turpinās tikai tad, kad būs novērsti konstatētie trūkumi un teritorija būs piemērota būvdarbu uzsākšanai.

Būvvaldes pārstāve informēja, ka šī gada 29.septembrī saņemta informācija par atkārtotu smilts un lietota bruģakmens izkraušanu kapsētas teritorijā un pēc apsekošanas informācija apstiprinājusies. "Šobrīd tur nenotiek nekāda veida būvdarbi, tādēļ gružiem tur nebūtu jābūt, un nav skaidrs no kurienes tie uzradušies," skaidroja Žūka. Līdz ar to, būvvalde lūgusi kapsētas īpašniekiem iesniegt uzņēmumā paskaidrojumu - kurš un kādam nolūkam šīs darbības veicis.