Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No svētdienas apmeklētājiem durvis ver Melngalvju nams

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

No svētdienas, 22.oktobra, Rīgas viesi un iedzīvotāji ir laipni aicināti apmeklēt vienu no Rīgas spilgtākajām vizītkartēm - krāšņo Melngalvju namu, kas rudens sezonā ver savas durvis apmeklētājiem, piedāvājot izbaudīt nama un tā ekspozīcijas īpašo auru un leģendām apvīto vēsturi.

Melngalvju nama viesiem būs iespēja ne vien aplūkot krāšņo svētku zāli, prezidentu kabinetus, reprezentācijas telpas un tajās izvietoto ekspozīciju un sudraba kolekciju, bet arī izbaudīt viduslaiku atmosfēru vēsturiskajos pagrabos, kas plešas zem Melngalvju nama un arī daļas Rātslaukuma. Lai padarītu nama apskati īpaši aizraujošu, ekspozīcija papildināta ar interaktīviem elementiem, kas ļaus viesiem vēl daudzpusīgāk iepazīt nama krāšņumu un vēsturi, kā arī spilgtāk iejusties viduslaiku pagrabu atmosfērā.

Melngalvju nama vēsture sniedzas gandrīz 700 gadus ilgā pagātnē. Nams celts tālajā 1334. gadā kā Rīgas pilsētas Rātslaukuma ansambļa sastāvdaļa. Vēsturiskā nama pamata funkcija bija uzņēmējdarbības veicināšana - tā bija tirgotāju un kuģotāju pulcēšanās vieta vairāku gadsimtu garumā.

Gadsimtiem Melngalvju nams bija Rīgas kultūras epicentrs, kurā nama saimnieku - melngalvju rīkotajās svinībās pulcējās Rīgas cienījamākie iedzīvotāji un viņu viesi.

Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Arī šodien no jauna uzceltais nams pašā Vecrīgas sirdī ir Rīgas vizītkarte un viena no centrālajām Rīgas pilsētas reprezentācijas telpām. Ne velti arī Valsts prezidents par savu pagaidu rezidenci teju četru gadu garumā bija izvēlējis tieši Melngalvju namu.

No svētdienas ikvienam ir iespēja apskatīt Melngalvju namu un tajā izvietoto ekspozīciju. Nams, kurš atrodas Rīgā, Rātslaukumā 7, apskatei būs atvērts no otrdienas līdz svētdienai laika posmā no 11.00 līdz 18.00 (pēdējais apmeklētājs 17.15). Plašāku informāciju par namu un tā apskates iespējām meklējiet www.melngalvjunams.lv