Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Tiesa atceļ sodu sievietei, kura nogalināja savu vīru

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Vakar, Augstākā tiesa atcēla Rīgas apgabaltiesas spriedumu, kurā tika vainota sieviete sava vīra slepkavības organizēšanā mantkārīgu nolūku dēļ.

2016.gada 19.decembra Rīgas apgabaltiesa izteica spriedumu, ar kuru apsūdzētā atzīta par vainīgu sava vīra slepkavības un sodīta ar brīvības atņemšanu uz 9 gadiem.

Savukārt Augstākā tiesa atzina, ka apelācijas instances tiesa nav ievērojusi šajā lietā paustās atziņas un nav norādījusi un analizējusi pierādījumus, kas apstiprina noziedzīga nodarījuma sastāva obligātu pazīmi - mantkārīgu nolūku. Kā arī, atzīstot apsūdzēto par vainīgu slepkavības organizēšanā, tiesa nav norādījusi un analizējusi pierādījumus, kas apstiprina, ka apsūdzētā būtu organizējusi sava vīra slepkavību. Lieta nodota jaunai izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā.

Apsūdzētajai apsūdzība celta par sava vīra slepkavības organizēšanu pastiprinošos apstākļos - mantkārīgā nolūkā. Noziedzīgais nodarījums izdarīts mājas kāpņutelpā Aviācijas ielā Rīgā 2010.gada martā.

Sākotnēji apsūdzētā atzīta par vainīgu uzrādītajā apsūdzībā par to, ka viņa organizēja slepkavību pastiprinošos apstākļos - mantkārīgā nolūkā. Sākotnēji sievietei tika noteikta brīvības atņešana uz desmit gadiem un piedzenot no apsūdzētās kaitējuma kompensāciju Ls 1634,63 un par morālo aizskārumu Ls 10 000 apmērā. Par labu citai cietušajai piedzīta Ls 233 kaitējuma kompensācija par nodarīto mantisko zaudējumu.