Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Centrāltirgū sācies skābēto kāpostu laiks

© F64

Rudenī neatņemama maltīšu sastāvdaļa ir skābētie kāposti – gardi, veselīgi un gana lēti.

Rīgas Centrāltirgū ir nopērkami gan saldie, gan saldskābie, gan skābēti kāposti ar mārrutkiem. Tie maksā no viena līdz 1,20 eiro.

Arvien lielākā cieņā ir dažādu ēdienu pagatavošana no ķirbja. Arī šo ogu Centrāltirgū var iegādāties par draudzīgām cenām, sākot no 40 centiem, līdz vienam eiro kilogramā.

Runājot par simpātiskām cenām, noteikti ir jāpiemin divi svešzemju gardumi - banāni un vīnogas. Šobrīd banāniem Centrāltirgū ir rekordzemas cenas. Dažviet tie tiek pārdoti pat par 20 centiem kilogramā. Jārēķinās gan, ka tie būs jāapēd, maksimums, divu dienu laikā, jo tie ir pārgatavojušies. Bet lielākoties banānus var nopirkt par 50 vai 60 centiem kilogramā. Arī cena saldajām vīnogām iepriecina - tās var iegādāties, sākot no 80 centiem kilogramā, bet raksturīgākā cena ir viens eiro.

Arvien bagātīgākā klāstā Centrāltirgū ir atrodami lazdu rieksti un valrieksti, kā arī āboli. Lazdu rieksti maksā no 2,50 līdz 3 eiro kilogramā, bet valrieksti - 4 eiro kilogramā, savukārt āboli no 30 centiem līdz 1,50 eiro.

Bumbieriem cena ir 2,20 eiro, tomāti maksā no 50 centiem līdz 2 eiro, gurķi no 80 centiem līdz 1,50 eiro, kartupeļi, sākot no 25 centiem kilogramā, burkāni no 50 centiem līdz vienam eiro, kāposti no 40 līdz 60 centiem, ziedkāposti no 1,20 līdz 1,50, sarkanās bietes - 80 centu, sīpoli no 60 centiem līdz 1,20 eiro, ķiploki no 3 līdz 5 eiro par kilogramu. Brūklenes var nopirkt par 2 eiro litrā, dzērvenes - no 1,60 līdz 2,20 litrā, gailenes - 3 eiro litrā, baravikas - ap 8 eiro kilogramā.

Lai arī tirdzniecības stendos galvenokārt tagad dominē rudens veltes, taču vēl joprojām pārdošanā ir arī zemenes un avenes: zemenes maksā 5,80 eiro, avenes - 3 eiro kilogramā.