Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Piketā Anša Ataola Bērziņa atbalstam piedalās aptuveni 15 cilvēki

© Foto: Kaspars Krafts/ F64

Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrības organizētajā piketā 2009.gada 13.janvāra grautiņos apsūdzētā Anša Ataola Bērziņa atbalstam piedalās aptuveni 15 cilvēki.

Pikets norit mierīgi un to novēro viena policijas ekipāža.

Sanākušie pārsvarā ir vecāka gadagājuma cilvēki, kuri tur rokās plakātus ar uzrakstiem - "Ansis Ataols Bērziņš - Saviem bērniem tēvs, savai tautai dēls", "Apturēt Anša Ataola Bērziņa izdošanas procesu", "Ansis: "Aicinu nebučot roku"" un citus.

Starp piketa dalībniekiem ir arī Bērziņa advokāts Jānis Mucenieks.

Bērziņš ir Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrības dalībnieks, tādēļ organizācija pauž viņam savu atbalstu un mudina sabiedrību pievērst uzmanību daudzbērnu ģimeņu finansiālajai situācijai, izmantojot Bērziņu kā piemēru situācijai, kad bērni paliek bez tēva - apgādnieka, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrības vadītājs Imants Keišs.

Viņš arī sacīja, ka šodien ir iesniedzis iesniegumu Čehijas vēstniecībai, lai nākamnedēļ tiktos ar Čehijas vēstnieku Latvijā Miroslavu Košeku un pārrunātu Bērziņa situāciju.

Jau ziņots, ka 21.septembrī Čehijas tiesa nolēma izdot Bērziņu uz Latviju, taču Mucenieks norādīja, ka tad, kad lēmums būs pieejams latviešu valodā, tās tiks pārsūdzēts Čehijas augstākajā tiesā.

Bērziņš saistībā ar apsūdzību par dalību 2009.gada 13.janvāra Vecrīgas grautiņos bija izsludināts starptautiskā meklēšanā, līdz šopavasar viņš tika aizturēts Čehijā.

Bērziņš starptautiskā meklēšanā tika izsludināts pagājušā gada februārī. Viņš pats apgalvoja, ka devies politiskajā emigrācijā.