Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nacionālā teātra piebūvi plānots nodot ekspluatācijā rīt

© F64

Lai arī sākotnēji tika plānots Nacionālā teātra piebūvi atklāt šodien, ēku ekspluatācijā plānots nodot tikai rīt, 20.septembrī.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) informēja, ka būvdarbu nodošanas termiņš ir 20.septembris, līdz ar to šie būvdarbi vēl nav iekavēti.

"Tas, kurā datumā tiek izziņota piebūves atklāšana, ir teātra pārziņā," skaidroja Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte. Viņa apgalvoja, ka pagaidām nav saņemta informācija, kas liktu domāt, ka rīt ēkas nodošana ekspluatācijā varētu nenotikt, tomēr tas, kad notiks tās atklāšana, jāizlemj teātrim.

Nacionālajā teātrī aģentūrai LETA neizdevās noskaidrot, kāpēc iepriekš bija plānots piebūvi atklāt pirms tās nodošanas ekspluatācijā. Teātra preses pārstāve atteicās komentēt ar piebūves celtniecības darbiem saistītos jautājumus.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālā teātra ēkas fasādes atjaunošanu un piebūves celtniecības darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic SIA "Velve". Kopumā būvdarbi domei izmaksā aptuveni 1,4 miljonus eiro.

Piebūve tiek būvēta, lai Nacionālā teātra ēkai nodrošinātu vides pieejamību un tās kopējā platība ir gandrīz 203 kvadrātmetri. Tā tiek celta pilsētas kanāla pusē, lai radītu skatītāju ieeju arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem teātra jaunajā zālē, kā arī, lai nodrošinātu skatītāju evakuāciju no jaunās zāles un nepieciešamās palīgtelpas.

Piebūves pirmajā stāvā atradīsies ieeja, vestibils, lifts cilvēkiem ar īpašam vajadzībām, garderobe, kāpņu telpa un vēdināšanas kamera. Otrajā stāvā būs atrodama halle, kafejnīca ar skatu uz Pilsētas kanālu, tualete cilvēkiem ar kustību traucējumiem un kāpņu telpa, savukārt trešajā stāvā - halle, tualetes, divas skatītāju zāles palīgtelpas un kāpņu telpa ar ieeju skatītāju zālē.