Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Stradiņa slimnīcā pēc lietavām visvairāk cieta invazīvās kardioloģijas telpas

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) no vakardienas stiprajām lietavām visvairāk cieta invazīvās kardioloģijas telpas, kas atradās 33.korpusā, teica valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga.

Viņa skaidroja, ka diemžēl ūdens skāra arī medicīnas preču noliktavu, kurā, iespējams, kādi materiāli būs norakstāmi, bet par ļoti lieliem bojājumiem vai zaudējumiem Kreicberga tos neuzskata, jo darbs slimnīcā netika apdraudēts.

Pēc viņas paustā, ūdens nokļūšanu slimnīcā nodrošināja problēma ēkas konstrukcijā, proti, jumts ir plakans. Normāla lietus laikā jumts funkcionēja labi, tomēr vakardienas ilgstošo lietavu rezultātā uz slimnīcas jumta izveidojās ūdens baseins.

Kreicberga norādīja, ka tagad slimnīcas uzdevums ar ēku inženieriem rast risinājumu, lai šādas situācijas neatkārtos.

Kā informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle, stiprais lietus skāra arī vienu no vecā korpusa pagrabstāviem. Ūdens tika savākts, kā rezultātā pakalpojumu sniegšana nav pārtraukta.

Jau ziņots, ka vakar lietavas radīja bojājumus arī PSKUS jaunajā korpusā. Tomēr tur, pēc slimnīcas Jaunās būvniecības daļas vadītāja Jāņa Komisāra paustā, bojājumi ir nelieli, taču obligāti novēršami.

Komisārs skaidroja, ka bojājumi Stradiņa slimnīcas A korpusā tika konstatēti pie četrām gaismas lūkām. Viņš pauda, ka tie neesot tik grandiozi, kā tika atspoguļots sociālajos tīklos. Turklāt internetā izplatītā informācija par applūdušu pagrabstāvu neesot patiesa.

Komisārs uzskata, ka bojājumi A korpusā ir nelieli, bet obligāti novēršami, jo var izraisīt tālākas sekas.