Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Neapstiprina, ka Vecmīlgrāvī smaka izplatījusies no Rīgas brīvostas

© Reinis Hofmanis/ F64 Photo Agency

Rīgas brīvostas Ostas policijas pārbaudēs nav apstiprinājies, ka neskaidrā smaka Vecmīlgrāvī šonedēļ būtu izplatījusies no kāda ostas teritorijā strādājošā uzņēmuma.

Ostas pārstāve Liene Ozola norādīja, ka Ostas policija pārbaudīja visus uzņēmumus, kas atrodas teritorijā, kurā izplatījās smaka, un nav apstiprinājies, ka to būtu izraisījusi kāds brīvostā strādājoša kompānija.

Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča aģentūrai LETA norādīja, ka Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektori joprojām turpina apsekot Rīgas brīvostas teritorijas uzņēmumus.

Kā ziņots, otrdienas vakarā iedzīvotāji ziņoja par Vecmīlgrāvī un tā apkārtnē gaisā izplatījušos nezināmas izcelsmes vielas smaku. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā skaidroja, ka laikā no plkst.20 līdz 22 par to saņemti vairāk nekā 400 zvanu uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Ierodoties notikuma vietā, kopā ar VVD un Ostas policiju tika apsekota teritorija, bet konkrēts smakas izcelsmes avots netika konstatēts. VVD pieļauj, ka Vecmīlgrāvī gaisā izdalījusies smaka varētu būt merkaptāni. Merkaptāni tiek pievienoti kā piedeva gāzei, lai varētu konstatēt tās noplūdes un gāzes klātbūtni apkārtējā vidē. Pat ļoti niecīgs daudzums šīs vielas izraisa nepatīkamu smaku un diskomfortu, taču mazā koncentrācijā tas nav bīstams veselībai.