Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Veido koordinācijas padomi Lielo kapu sakārtošanai

© F64

Lielo kapu sakārtošanā iesaistīto institūciju pārstāvji vienojušies par speciālas koordinācijas padomes veidošanu, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Viņa sacīja, ka Lielo kapu sakārtošana ir viena no Kultūras ministrijas (KM) nākamā gada budžeta prioritātēm, lai arī tā nav ierindota starp trim galvenajām.

"Es vēl pavisam nesen tikos ar Rīgas pieminekļu aģentūru, [pašvaldības SIA] "Rīgas meži" un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju. Mēs esam vienojušies, ka veidosim koordinācijas padomi, lai labāk koordinētu savas darbības un būtu vienkāršāk iesaistīt sabiedrību un informēt, ko katra puse dara, un arī pašiem savā starpā sadalīt pienākumus," sacīja ministre.

Koordinācijas padomes veidošanā iesaistītās puses vienojušās, ka ir jāizstrādā Lielo kapu attīstības koncepcija. "Lai ieguldījumi būtu mērķtiecīgi, jāsaprot, kāda ir tā teritorijas attīstības vīzija," skaidroja ministre.

Melbārde atzina, ka ar Lielajiem kapiem neiet viegli, taču viņa cer, ka visas iesaistītās puses mācīsies no savām iepriekš pieļautajām kļūdām un, pienācīgi koordinējot darbības, teritorija jau tuvākajā laikā iegūs citu attīstības virzību.

Lūgta nosaukt citas kultūras nozares nākamā gada prioritātes, kas nav iekļuvušas topa trijniekā, kultūras ministre minēja Jēkaba katedrāles renovācijas sākšanu, kā arī atbalstu latviešu diasporām ārvalstīs.

Kā ziņots, KM galvenās trīs nākamā gada budžeta prioritātes ir kultūras nozares darbinieku atalgojuma palielināšana, savā pakļautībā esošo vidusskolu stipendiju palielināšana, kā arī radošo personu atbalsta programmas un reģionu kultūrtelpas stiprināšanas pasākumi. Šo trīs prioritāšu īstenošanai KM nākamā gada budžetā vēlas 5 269 338 eiro, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.