Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vislielākā puķu izvēle 1. septembrim – Centrāltirgū

© F64

Jau nākampiektdien klāt būs Zinību diena jeb 1. septembris, kad skolēni ar ziediem rokās dosies uz skolu – viņiem un pedagogiem būs sācies jauns mācību cēliens.

Parasti viss nepieciešamais - drēbes, soma, mācībām vajadzīgais - ir sarūpēts jau laikus, bet pēdējais darbiņš pirms došanās uz skolu - ziedu iegāde - tiek veikts divas vai vienu dienu pirms 1. septembra.

F64

Jāteic, ka Rīgas Centrāltirgus šī mērķa īstenošanai ir ļoti piemērota vieta - ziedu tirdziņā acis apžilbst no krāšņā piedāvājuma, arī cenu diapazons ir ļoti plašs. Uzrunātās ziedu tirgotājas vienbalsīgi norāda, ka vienu divas dienas pirms 1. septembra pieprasījums pēc puķēm palielinās. Pārdevēja Helēna (neparko nevēlējās atklāt savu īsto vārdu) stāsta, ka ejošākās ir asteres un gladiolas - asteres labprāt pērkot pušķīšos, bet gladiolas - vienu līdz trīs. «Lai arī puķes nemaksā milzu naudu, tik un tā cilvēki raugās, kuras ir lētākās. Protams, ir daļa pircēju, kas cenai nepievērš ne mazāko uzmanību,» stāsta Helēna, piebilstot - viņai esot prieks, ka pircēji priekšroku dod pašmāju ziediem - pavasaros, vasarās un rudeņos Latvijas puķes ir izvēle numur viens, bet ziemas mēneši tiek gerberām, rozēm, neļķēm un citām svešzemniecēm.

Šobrīd Centrāltirgū visdaudzveidīgākā ir asteru un gladiolu izvēle - asteres maksā 20 centus, bet lielākoties tiek pārdotas jau pušķīšos: maksā no viena eiro līdz diviem (cena atkarīga no tā, cik bagātīga ir ziedu buķete), gladiolas var iegādāties, sākot no 30 centiem, bet raksturīgā cena svārstās no 80 centiem līdz vienam eiro; izdevīgāk ir pirkt piecas uzreiz - tad cena par visām ir četri eiro.

Acis nevar paslīdēt garām arī cēlajām lilijām, dālijām un spilgtajām saulespuķēm: lilijas maksā no 2 līdz 2, 50 eiro, dālijas no viena līdz 1,50 eiro, saulespuķes ap 1,50. Atsevišķās tirdzniecības vietās tiek tirgotas arī cinijas - 15 centu par puķi.

Piedāvājumā arī dažādu ziedu pušķīši - cena no viena līdz trīs eiro.

Visu rudeni istabu, pagalmu vai balkonu krāšņos iegādātās mārtiņrozes podiņos - tām cena, sākot no eiro.

Centrāltirgū plašs arī rožu piedāvājums - tās maksā no 60 centiem līdz 1,20, gerberas - no 70 centiem līdz eiro.

F64