Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Maxima" Zolitūdes traģēdijā ievainotajiem izmaksās teju 900 000 eiro

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

SIA „Maxima Latvija” un biedrība „Zolitūde 21.11” ir vienojušies par materiāla atbalsta sniegšanu fiziski cietušajiem Zolitūdes lietā. Vienošanās paredz, ka traģēdijā fiziski cietušo atbalstam kopumā tiks novirzīti gandrīz 900 tūkstoši EUR.

Panāktā vienošanās paredz, ka katram, kuru Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrs atzinis par smagi cietušu, tiktu izmaksāts atbalsts 75 000 EUR apjomā, cietušajiem, kuru guvuši vidēji smagas traumas no 20 000 - 35 000 EUR apmērā, savukārt viegli cietušajiem būs iespēja saņemt atbalstu 5 000 EUR apmērā. Fiziski cietušo personu traumu smaguma pakāpe noteikta, ņemot vērā Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra slēdzienus Zolitūdes traģēdijas Krimināllietas ietvaros.

Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers par panākto vienošanos: „Zolitūde bija nebijuša mēroga traģēdija Latvijā un nevienam nav pieredzes, kā risināt šādus gadījumus, tai skaitā arī ne mums. Esam pateicīgi cietušo pārstāvjiem par konstruktīvo dialogu un ieguldīto darbu, lai meklētu risinājumu atbalsta sniegšanai fiziski cietušajiem. Pārrunu rezultātā esam nonākuši pie risinājuma atbalsta sniegšanai traģēdijā fiziski cietušajiem, kas ir guvis atbalstu biedrības “Zolitūde 21.11” valdē”.

Publicitātes foto

Biedrības „Zolitūde 21.11.” vadītājas Regīnas Ločmeles-Luņovas komentārs par panākto vienošanos: „Panāktā vienošanās ar „Maxima Latvija” ir apliecinājums tam, ka uzņēmums pilda savu iepriekš pausto apņemšanos par atbalsta sniegšanu cietušajiem, kuri traģēdijā guvuši fiziskas traumas. Jāuzsver, ka šī atbalsta pieņemšana ir katra cietušā brīva izvēle”.

Šobrīd uzsākts vienošanās parakstīšanas process jau ar vairākiem fiziski cietušajiem.

Pagājušā gada nogalē sarunu process ar cietušo pārstāvjiem rezultējās ar svarīgu lēmumu par atbalstu 100 000 EUR apjomā katrai bojāgājušā ģimenei, un - kā jau izskanējis medijos - uz šo brīdi vienošanās ir noslēgtas ar lielāko daļu ģimeņu. Kopumā no uzņēmuma puses šim procesam ir novirzīti aptuveni 5 miljoni eiro.

SIA „Maxima Latvija” jau uzreiz pēc traģēdijas piešķīra ievērojamu finansiālu atbalstu vairāk nekā 2 miljonu eiro apjomā cietušo tuviniekiem, kā arī cietušo ārstēšanai, kuri bija guvuši fiziskas traumas.