Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Patvaļīgi izveidots apļveida krustojums Čiekurkalnā; to demontē

© @Kaspars_Zn

Rīgas domes Satiksmes departaments licis ceļu uzturētājiem demontēt Čiekurkalnā patvaļīgi izveidoto apļveida krustojumu, pastāstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Šovakar departaments saņēmis informāciju, ka Čiekurkalnā, Čiekurkalna 4.šķērslīnijas, Rusova, Gaujas un Ungura ielu krustojumā, kādi aktīvisti patvaļīgi izveidojuši nosacītu apļveida krustojumu, tajā no oranžiem konusiem ierīkojot rotācijas apli, kā arī uzstādot uz papīra zīmētas ceļazīmes.

Ahuna-Ozola sacīja, ka departaments vērsies policijā un ir noformēts akts par veikto pārkāpumu, savukārt ceļu uzturētājiem uzdots demontēt patvaļīgi izveidoto apļveida krustojumu.

Departamenta pārstāve skaidroja, ka patvaļīgi mainīta satiksmes organizācija var apdraudēt satiksmes dalībnieku drošību, līdz ar to šādas darbības nav pieļaujamas. Departaments transporta līdzekļu vadītājus aicina būt uzmanīgiem un šajā posmā, kā iepriekš, vadīties pēc krustojumā uzstādītajām ceļa zīmēm.

Ceļa likumā ir noteikta kārtībā, kādā tiek saskaņotas un veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas Rīgā. Ceļu satiksmes nelaimes gadījumā nesankcionētās darbības veicējs var tikt saukts pie kriminālatbildības.

@vasarasraibumi

Par patvaļīgu ceļa horizontālā apzīmējuma uzklāšanu Satiksmes departaments vērsies policijā, kā arī aicina atsaukties arī acu lieciniekus. Ja kādam ir informācija par pārkāpuma izdarītājiem, aicina ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110 vai atstāt ziņu anonīmi automātiskajā atbildētājā - 67037555.

@mariskalejs

LETA jau ziņoja, ka līdzīgs atgadījums maijā noticis Brīvības ielā, kad aktīvisti Brīvības ielas posmā no Artilērijas ielas līdz Palīdzības ielai, abās brauktuves pusēs veica nesankcionētu velojoslas apzīmējumu uzklāšanu.