Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

RĪGĀ: Pirms mācību gada – vienreizējs pabalsts

© F64

Lai pirms jaunā mācību gada sākuma trūcīgu un maznodrošinātu ģimeņu bērniem varētu iegādāties skolai vajadzīgās lietas, Rīgas dome jau no 1. jūnija pieņem iesniegumus tā dēvētajam mācību pabalstam.

Rīgā deklarētas trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes līdz 31. oktobrim var vērsties Rīgas Sociālajā dienestā ar iesniegumu, lai saņemtu pabalstu vienreizēju mācību līdzekļu iegādei. Katram skolasbērnam ģimenē pienākas 35,57 eiro.

Rīgā pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu. Sociālās korekcijas klašu audzēkņiem pabalstu piešķir bez vecuma ierobežojuma. Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras ir deklarējušas pamata dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešu pirms pabalsta pieprasīšanas, dzīvo atbilstoši iesniegumā norādītajai adresei un kuru vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 192,09 eiro katram ģimenes loceklim mēnesī. Ģimenēm ir jāatbilst citiem kritērijiem, kuri minēti Rīgas domes saistošajos noteikumos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālajiem pabalstiem Rīgas pilsētas pašvaldībā.

Pašvaldībā atgādina: lai saņemtu pabalstu, bērna vecākam vai viņa likumīgajam aizbildnim līdz šā gada 31. oktobrim ir jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā ar personu apliecinošu dokumentu, jāiesniedz rakstveida iesniegums un jāaizpilda ienākumu deklarācija. Saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem pabalstu mācību līdzekļu iegādei nepiešķir, ja ģimenei pieder naudas līdzekļu uzkrājumi, vērtspapīri vai īpašums, bet sīkāk par izņēmuma gadījumiem paskaidros Rīgas Sociālā dienesta darbinieki.

Informāciju par Rīgas pašvaldības sociālajiem pabalstiem var saņemt, zvanot uz Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas tālruni 80005055 darbdienās.