Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas centra ielu remontiem asti pārkāps rudenī

STRĀDĀ, KA PUT VIEN. K. Valdemāra un Zirņu ielas krustojumā darbi nebeidz rimties, un apkārtējo māju iedzīvotāji sūdzas, ka remonta trokšņi dzirdami gan pulksten septiņos no rīta, gan vienos naktī. Šajā apkaimē ielas un ietves tiek remontētas Lenču ielā un Zirņu ielā no K. Valdemāra ielas līdz Hospitāļu ielai © F64

Rīgas centrālo ielu remonti ievilksies vēl septembrī, taču līdz mācību gada sākumam tiks pabeigti tie darbi, kuru dēļ pašlaik satiksme tiek bremzēta.

Septembrī tiks sakārtotas ietves, Neatkarīgo informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā. Centrālajās ielās tiek mainītas apakšzemes komunikācijas, remontētas brauktuves un ietves. Atsevišķos ielu posmos apakšzemes komunikāciju renovācijas dēļ remontdarbu termiņš ir vai nu pagarināts, vai tie tiks pabeigti nākamajā gadā, piemēram, Brīvības ielā. Tur vēl nākamgad gaidāma satiksmes bremzēšana, līdz iela tiks noasfaltēta.

Brīvības iela posmā no Bruņinieku ielas līdz VEF tiltam, kur siltumtrasi atjauno uzņēmums Rīgas siltums (RS), asfaltēšanas pēdējo kārtu veiks tikai nākamajā gadā. RS vēsta, ka remontdarbi Brīvības ielā notiek raitāk, nekā plānots, un trīs ceturtdaļas remontdarbu jau paveikts. Darbu izpilde apsteidz grafiku par 11,1 procentu. Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Una Ahuna-Ozola saka - ielas segumu šogad nebūs iespējams atjaunot, jo siltumtrases rekonstrukcijas laikā ir norobežota liela ielas daļa un nav iespējams ieklāt segumu pa posmiem. Tāpēc jāsagaida, līdz RS pilnībā pabeigs darbu. SIA Rīgas satiksme ir informējusi, ka pārbūvēs sliežu ceļus Brīvības un Matīsa ielas krustojumā, arī tālab Brīvības ielas asfaltēšana ir atlikta uz nākamo gadu.

Saskaņā ar pašreizējo darbu gaitu Brīvības iela posmā no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai ietvju segums tiks ieklāts līdz 15. septembrim, brauktuve pabeigta līdz 10. septembrim.

K. Valdemāra ielas posmā no Kronvalda bulvāra līdz Zirņu ielai ietves tiks pabeigtas līdz 20. septembrim, brauktuve - līdz 8. septembrim; Duntes ielā - ietves līdz 10. septembrim, brauktuve - līdz 1. septembrim; Elizabetes ielā posmā no Eksporta ielas līdz E. Birznieka-Upīša ielai ietvju seguma ieklāšana jāpabeidz līdz 15. septembrim, brauktuve - 1. septembrim; Dzirnavu ielā posmā no Marijas ielas līdz Gogoļa ielai ietves jāpabeidz līdz 15. septembrim, brauktuve - līdz 1. septembrim, bet posmā no Marijas ielas līdz Tērbatas ielai - ietves līdz septembra beigām, brauktuve - nākamajā gadā. Stabu ielā posmā no Brīvības ielas līdz Valmieras ielai ietvēm segums jāieklāj līdz 15. septembrim, brauktuves remonts jāpabeidz līdz 1. septembrim, bet posmā no K. Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai, kur strādā RS, brauktuve un ietves tiks pabeigtas vien nākamajā gadā.

***

UZMANĪBU

Ielas seguma atjaunošanas darbu laikā līdz 15. septembrim tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Ganu ielā un Lenču ielā. Darbu veicējiem uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētajā ielas posmā, transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, kā arī operatīvā transporta satiksmi.

Ja iedzīvotājiem ir apgrūtinoši piekļūt dzīves vai darba vietai, ir pretenzijas par skaļu remonta troksni agri no rītiem vai naktīs, Rīgas domes Satiksmes departaments aicina ziņot, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80003600.