Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rūpēs par bērnu drošību, centra rotaļu laukumā uzstāda brīdinājuma zīmes

© F64

Vecāki, kuri jau ar saviem bērniem ir apmeklējuši Baltijā lielāko bērnu laukumu Kr. Barona ielā, ir pievērsušas uzmanību tam, ka dažas no bērnu konstrukcijām lietošanai nav drošas. Bet problēma nav konstrukcijās, bet gan tajā, kā bērni tās izmanto.

Kā vēsta Rīgas pilsētas pašvaldības portāls Riga.lv, daudzie bērni rotaļājas laukumos, kas ir paredzēti citai vecuma grupai. Piemēram, vecāki ļauj maziem bērniem šļūkt no slidkalniņa vai caurulēm, pat ja šīs atrakcijas ir paredzētas skolas vecuma bērniem, savukārt skolas vecuma bērni skraida un brauc ar skrituļslidām laukumos, kas paredzēti pavisam maziem bērniem.

Rīgas domes Īpašuma departaments atgādina, ka pie katra bērnu laukuma elementa ir uzstādīta plāksnīte, kurā ir aprakstīts, kā to izmantot un kādam vecumam šis elements ir paredzēts. Tāpat laukumā stādā jaunieši, kuri seko līdzi kārtībai un pastāsta apmeklētājiem par dažādiem laukuma atribūtiem.

Svarīgi: Šobrīd Centra sporta kvartāla rotaļu laukumā, līdzās rotaļu iekārtai "trošu ceļš", tiek uzstādītas brīdinājuma zīmes par pārvietošanos konkrētā vietā.

Tāpat atzīmējam, ka, saskaņā ar Latvijas likumdošanu, bērniem līdz septiņu gadu vecumam rotaļu laukumā (un jebkurā citā sabiedriskā vietā) jāatrodas tikai pieaugušā pavadībā.