Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Turpmāk vecāki par iebraukšanu Bērnu slimnīcā maksās nevis 2,85, bet līdz pat 10 eiro

© f64

Jau ilgāku laiku publiskajā telpā virmo asa diskusijas par to, cik godīgi ir prasīt slimu bērnu vecākiem iebraukšanas maksu BĒRNU KLĪNISKĀS UNIVERSITĀTES SLIMNĪCAS TORŅKALNS teritorijā. Ne viens vien saniknots vecāks uzskata, ka 2,85 euro, kas jāmaksā par iebraukšanu, ir "brutāls rekets", ko slimnīca pieprasa, lai nelaimē nonākušais mazulis nebūtu pie mediķiem jānes uz rokām.

Kā zināms, līdz šim par katru iebraukšanu slimnīcas pagalmā - vai tās būtu 5 vai 55 minūtes vai pat 5 stundas - bija jāmaksā 2,85 eiro. Raugoties no šāda skatu punkta, turpmāk, sākot no 10. jūlija, tiek ieviesta labāka un lojālāka kārtība. Proti, ja mazo pacientu uz slimnīcu tikai atvedīsiet, tad pirmā pusstunda Bērnu slimnīcas teritorijā turpmāk būs bez maksas. Taču, vecāku pieredze liecina, ka rindas slimnīcā ir garas, gaidīšana- ilga un nogurdinoša un ar 20 minūtēm pietiek reti kuram. Un, raugoties no šāda skatu punkta, jaunā kārtība vecākiem izmaksās vēl daudz dārgāk nekā līdz šim. Proti, turpmāk par katru slimnīcas pagalmā pavadīto stundu nāksies samaksāt 1 euro un tā līdz brīdim, kamēr kopsumma sasniegs 10 eiro. Turklāt "skaitītāja solis" būs apaļas stundas, kas nozīmē, ka, ja pie mediķiem pavadīsiet 3 stundas un 19 minūtes, tad maksāsiet kā par četrām pilnām stundām.

Novietnes "Torņakalns" teritorijas izmantošanas nosacījumi autotransportam, sākot ar 10.jūliju:

0 - 30 min. BEZMAKSAS

  • sākot ar otro pusstundu - € 1/stundā. Apmaksas solis - 1 stunda. Summai sasniedzot 10 eiro, tā nepalielinās līdz nākamai diennaktij.
  • 24 stundas - € 10,00

Kā portālam nra.lv skaidro slimnīcas pārstāve Vita Šteina, tad jaunā kārtība ieviesta tostarp tādēļ, ka mediķiem bija radušās aizdomas- daudzi autovadītāji, samaksājot nieka 2,85 eiro, savus spēkratus slimnīcas teritorijā atstājuši uz visu dienu, kamēr paši devušies darīšanās uz pilsētas centru.