Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pie t/c "Akropolis" nozāģēti kastaņi; vietā sola stādīt jaunus kokus

© twitter.com/ Gints Kauniste

2016.gada novembrī Rīgā tika uzsākta daudzfunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" būvniecība. Svētdien portāls nra.lv rakstīja, ka iedzīvotāji ir neapmierināti, ka būvniecības vietā izzāģēta kastaņu aleja. Uzņēmums gan skaidro, ka nozāģēto koku vietā tiks stādīti jauni.

Uzņēmums "Akropole Būve" pārstāvji portālam nra.lv norāda, ka kā jau šāda apjoma būvniecības projektos ierasts daļa esošo koku jālikvidē. Tomēr to vietā tikšot iestādi jauni koki.

"Daudzfunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" projekta izstrāde paredz apjomīgus ainavas veidošanas un vides uzlabošanas pasākumus, iestādot 718 jaunus kokus, tai skaitā 404 dižstādus. Tiks iestādīti tādi koki kā sarkanie ozoli, Holandes un Krimas liepas, kuru stādīšanas laikā to garums mērāms 4.5 metros. Tāpat tiks iestādīti zviedru pīlādži, sasniedzot pat 7-10 metru garumu stādīšanas brīdī. Vides pilnveidošanas programma paredz arī daudz citu skuju un lapu koku stādīšanu," vēsta uzņēmums.

"Mēs kā uzņēmums vienmēr tiecamies uzlabot un aizsargāt vidi. Tā ir viena no mūsu uzņēmuma galvenajām pamatvērtībām, tādēļ mūsu attieksme pret kokiem un vidi kā tādu ir ļoti nopietna un atbildīga, un mēs vienmēr sagaidām tādu pašu attieksmi arī no mūsu sadarbības partneriem. Mēs veltām lielas pūles, lai darītu visu, kas ir mūsu spēkos, lai pārliecinātos, ka mūsu partneris SIA "Merks", kas ir projekta ģenerāluzņēmējs un kas ir pilnībā atbildīgs par projekta izpildi, pildītu savus pienākumus ar vislielāko rūpību un atbildību."