Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ko iegādāties un atrast nakts tirgū Rīgā?

© Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency

Tiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem, kuri dažādu iemeslu dēļ sezonas gardos produktus dienas laikā nepaspēj iegādāties Rīgas Centrāltirgū, jau vairākus gadus tiek piedāvāts cits risinājums- nakts tirgus. Portāls "riga.lv" apkopojis, ko tad šajā tirdzniecības vietā var iegādāties.

Atšķirībā no savas “dienas versijas”, nakts tirgus preču klāsts nav ļoti liels - zivis un gaļu šeit neatrast. Bet dārzeņu, augļu, zaļumu un ogu klāsts šeit ir ļoti plašs. Gandrīz pretī “Spīķeru” kvartālam esošais nakts tirgus ir atvērts katru dienu no plkst. 17:00 līdz 23:00 un visas preces ir izvietotas tikai gandrīz vienā rindā. Taču zemenes šeit pērk kastēm, ķiršus - klēpjiem un jaunos kartupeļus - maisiem. Ir, ko apskatīt.

f64

Tomātus, piemēram, iespējams atrast sākot no 1,50 eur/ kg un pat par 0,80 eur/kg, kartupeļus - no 0,50 eur/kg, burkānus - par 80 centiem, bet melones - par vienu eiro, persikus - 1,80 eur/kg, brīnišķīgas zemenes un ķiršus - sākot no pusotra eiro, ir jau pieejamas pirmās meža zemenes, poļu āboli, jaunie ķiploki, kabači, kāposti un ziedkāposti, mellenes, saldie zirņi par četriem eiro, gailenes ir nedaudz dārgākas - no 5,50 eur/kg. Visdārgākās ir mellenes - 8,50 eur/kg.

AVOTS: riga.lv