Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par Rīgas brīvostas valdes pārvaldnieku vienbalsīgi apstiprināts Ansis Zeltiņš

© F64

Šodienas, 28.jūnija, valdes sēdē Rīgas brīvostas valde Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā vienbalsīgi apstiprināja AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) padomes priekšsēdētāju Ansi Zeltiņu, informēja Rīgas brīvostas pārvalde.

Zeltiņa kandidatūru apstiprināšanai Rīgas brīvostas valdē virzīja Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases un izvērtēšanas komisija, kas vairākās kārtās, saskaņā ar atklātā konkursa nolikumu, izvērtēja 24 pretendentus. Lai Zeltiņš varētu stāties amatā, vēl ir jāsaņem satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) saskaņojums.

Satiksmes ministrijas pārstāvis Aivis Freidenfelds informēja aģentūru LETA, ka Augulis līdz 7.jūlijam atrodas atvaļinājumā, bet uzreiz pēc tam dodas komandējumā uz Kazahstānu, lai piedalītos "Expo 2017" pasākumos Astanā.

"Ministrs darbā atgriezīsies jūlija vidū. Tā kā ministra aizvietotājs šādus lēmumus nepieņem, tad saskaņojums par Zeltiņa apstiprināšanu varētu būt ne ātrāk kā jūlija vidū," piebilda Freidenfelds.

Atbilstoši likumā "Par ostām" noteiktajai kārtībai pēc satiksmes ministra saskaņojuma tiks sasaukta vēl viena Rīgas brīvostas valdes sēde, kurā tiks pieņemts gala lēmums par Zeltiņa iecelšanu Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā.

"Esmu gandarīts, ka, par spīti skeptiķu izteikumiem, salīdzinoši īsā laikā un atklāta konkursa kārtībā ir izdevies atrast atbilstošu kandidātu Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatam. Zeltiņa kvalifikāciju un pieredzi ir augsti novērtējusi gan konkursa komisija, kas ar otrajā un trešajā konkursa kārtā iegūtu lielu punktu pārsvaru vienbalsīgi lēma virzīt Zeltiņa kandidatūru izskatīšanai Rīgas brīvostas valdē, gan Rīgas brīvostas valde, kas ar nedalītu atbalstu apstiprināja viņa kandidatūru pārvaldnieka amatam," uzsver Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR).

ldz.lv

Zeltiņš ir dzimis 1975.gadā, ieguvis profesionālo bakaulaura/maģistra grādu jūras transportā Latvijas Jūras akadēmijā, kā arī maģistra grādu biznesa vadībā Salfordas Universitātē, Lielbritānijā. Zeltiņa profesionālā pieredze saistīta gan ar kuģniecības nozari (kapteiņa palīgs uz "Aframax" tipa kravas kuģiem), gan vadošos amatos privātajā un publiskajā sektorā transporta un loģistikas jomā. Pašlaik Zeltiņš ieņem LDz padomes priekšsēdētāja amatu, ir SIA "Rīgas brīvostas flote" direktors un valdes loceklis, kā arī VAS "Latvijas Jūras administrācija" valdes priekšsēdētāja padomnieks. Pirms tam bijis transporta nozares atašejs Eiropas Savienībā, vadījis VAS "Latvijas Jūras administrācija", kā arī strādājis vadošos amatos vairākās privātos ar transporta un loģistikas nozari saistītos uzņēmumos.

Saskaņā ar apstiprināto nolikumu atklāts konkurss tika organizēts trīs kārtās - pirmajā kārtā tika vērtēta pretendenta atbilstība vispārīgajiem kritērijiem, otrajā - pretendenta specifiskās, ar nozari saistītās zināšanas un kompetences, savukārt trešajā atlases kārtā notika pretendentu klātienes intervijas. Nolikums paredzēja, ka pretendentam nepieciešama augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā izglītība vadībzinātnēs, finansēs, ekonomikā vai inženierzinātnē, savukārt izglītība, kas saistīta ar transporta nozari (ostu pārvaldība, transports un loģistika) vai jūrniecību (navigācija, kuģu vadība) tika uzskatīta par priekšrocību. Tāpat bija nepieciešama vismaz piecu gadu profesionālā pieredze vadošos amatos liela mēroga kapitālsabiedrībās vai publiskā sektora iestādēs vai organizācijās. Pretendentam tika noteiktas arī augstas prasības valodu zināšanām - gan valsts valodas augstākajā līmenī, gan vismaz angļu un krievu valodas prasmes.

Attiecībā uz pretendenta specifiskajām, ar nozari saistītajām zināšanām un kompetencēm, tika pieprasīta dziļa izpratne par ostu darbību un reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, pieredze stratēģiskās attīstības vadības, finanšu un plānošanas jautājumos, starptautiskas sadarbības pieredze, kas pretendentam būs jāpamato rakstveidā, kā arī nevainojama reputācija.

Pretendentu atlasi un izvērtēšanu veica Rīgas brīvostas valdes apstiprinātā Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases un izvērtēšanas komisija, kura sastāvā tika iekļauti: VAS "Latvijas Jūras administrācija" valdes priekšsēdētājs Jānis Krastiņš (Satiksmes ministrijas pārstāvis), Finanšu ministrijas Administrācijas vadītāja Ieva Braunfelde (Finanšu ministrijas pārstāve), Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta vadītājs Andris Grafs (Ekonomikas ministrijas pārstāvis), VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" valdes priekšsēdētājs Kristaps Treimanis (Vides Aizsardzības un Reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis), Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš (Rīgas domes pārstāvis), Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes priekšniece Ilze Spūle-Statkus (Rīgas domes pārstāve) un zvērināts advokāts Modris Supe (Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvis).

Ar padomdevēja tiesībām darbam komisijā tika apstiprināti Aleksandrs Muhlinkins, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks, Katrīna Zariņa, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle, un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvis.

Rīgas brīvostas pārvaldnieka amats kļuva vakants pēc tam, kad to šā gada 10.martā pēc paša vēlēšanās atstāja Leonīds Loginovs, kurš Rīgas brīvostu vadīja kopš 1998.gada.