Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lidostā "Rīga" veidojas pamatīgas rindas; aicina ierasties laicīgi

© @Andris_Strazds

Starptautiskajā lidostā "Rīga" vasaras sezonā, būtiski pieaugot galamērķu un pasažieru skaitam, ir jārēķinās ar ilgāku laiku reģistrācijai un drošības kontrolei, atgādina lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte.

"Piemēram, šogad maijā lidostā tika sasniegts jauns maijā apkalpoto pasažieru rekords - apkalpots vairāk nekā pusmiljons pasažieru, ceļotāju skaitam pieaugot par 10,8%, salīdzinot ar 2016.gada maiju. Vairāk nekā pusmiljons apkalpoto pasažieru mēnesī nozīmē, ka caur lidostas drošības kontroles līnijām vidēji ik stundu iziet 600 cilvēku, 15 000 līdz 20 000 pasažieru dienā," sacīja Karnīte.

Sociālajā tīklā "Twitter" kāds lidostas apmeklētājs dalījies ar foto, kurā redzama rinda uz drošības kontroli, kas stiepjas līdz pat lidostas galvenajai ieejai.

Lidostas pārstāve informēja, ka lidosta veic pasākumus, lai esošās infrastruktūras iespēju robežās paaugstinātu reģistrācijas un drošības kontroles kapacitāti - vasaras sezonas sākumā atvērtas papildu drošības kontroles līnijas, kā arī tuvākajā laikā tiks pagarināti drošības līniju galdi, lai pasažieriem būtu ērtāk sagatavoties pārbaudei.

"Tāpat reģistrācija lidojumiem lidostas virszemes apkalpošanas dienesta apkalpotajos reisos tiek uzsākta jau 2,5 stundas pirms lidojuma un esam aicinājuši to darīt arī otru lidostā strādājošo virszemes apkalpošanas uzņēmumu," skaidroja Karnīte.

Viņa piebilda, ka vienlaikus lidosta intensīvi strādā pie jaunā, plašā pasažieru termināļa projekta, kuru plānots uzbūvēt nākamo piecu gadu laikā - vienlaikus ar "Rail Baltic" dzelzceļa staciju.

"Tomēr tā saucamajās "pīķa stundās" (no rīta, pusdienlaikā un vakaros), kad vienlaicīgi ielido un izlido daudz reisu, pasažieriem diemžēl ir jārēķinās ar ilgāku laiku reģistrācijai un drošības kontrolei. Lai izvairītos no garajām rindām, aicinām pasažierus ierasties lidostā savlaicīgi - vismaz divas stundas pirms lidojuma," piebilda Karnīte.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstīs apkalpoto pasažieru skaita.