Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas osta uz "Astana EXPO 2017" dosies ar piedāvājumu konteinerkravu tranzītam

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Starptautiskās izstādes EXPO 2017 ietvaros Astanā, Kazahstānā, no 10.- 16. jūlijam norisināsies Latvijas tranzīta un loģistikas nedēļa, kurā ar savu piedāvājumu konteinerkravu tranzītam Eirāzijas tirgū piedalīsies arī Rīgas brīvostas pārvalde (RBP) vadība un Rīgas ostas uzņēmumi - SIA “Riga Universal Terminal” un SIA “Riga Container Terminal”.

Rīgas brīvostas pārvaldes Mārketinga departamenta direktors Edgars Sūna: “Piedalīšanās šāda mēroga pasākumā Kazahstānā, kuram pievērsta tik liela Kazahstānas valdības un biznesa aprindu uzmanība, ir nozīmīga gan Rīgas ostai, gan Latvijas tranzīta nozarei kopumā. Mūsu mērķis ir parādīt Rīgas ostu kā būtisku, mūsdienīgu un efektīvu Latvijas tranzīta koridora sastāvdaļu un sekmēt tranzīta kravu plūsmu caur Latviju. Jāatzīst arī šī pasākuma politiskā nozīmība. Pēc līdzšinējās sadarbības pieredzes ar Kazahstānu, varu teikt, ka biznesa darījumu slēgšanā ar šīs valsts uzņēmējiem lielu lomu spēlē laba sadarbība politiskā un valstiskā līmenī. Tādēļ RBP un ostas uzņēmumi atbalsta Latvijas dalību EXPO 2017 un aktīvi izmanto tās piedāvātās iespējas.”

Rīgas ostai un Latvijas tranzīta nozarei Kazahstāna ir nozīmīgs partneris, ņemot vērā tās tirgus apjomus un transporta politiku, kas pēdējos gados ļoti nopietni vērsta uz Kazahstānas kā tranzītvalsts starp Eiropu un Ķīnu attīstību. Skatoties uz pašreizējo tranzīta loģistikas ceļu attīstību, Kazahstāna kļūst par nozīmīgu Latvijas sadarbības partneri konteinerkravu piesaistē no Ķīnas, bet Rīgas osta par būtisku posmu kravu plūsmā starp Ķīnu, Kazahstānu un Eiropu. Tāpat ir vērojama Kazahstānas investoru interese par iespējām Rīgas ostā izveidot savus termināļus.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Ņemot vērā “Astana EXPO 2017” vadmotīvs ir “Nākotnes enerģija”, kas sevī ietver gan nākotnes attīstības perspektīvas, gan arī atbildību pret apkārtējo vidi, Rīgas osta galveno uzsvaru izstādes pasākumos liks uz savu iespēju demonstrēšanu konteinerkravu jomā. Rīgas ostu Latvijas tranzīta un loģistikas nedēļā pārstāvēs divi konteinerkravu termināļi. Stāsta SIA “Riga Container Terminal” valdes priekšsēdētājs Valdis Andersons: “Tā kā EXPO 2017 notiek Astanā, mūsu galvenais mērķis, neapšaubāmi, ir uzrunāt Kazahstānas uzņēmējus un potenciālos sadarbības partnerus, parādīt Rīgas ostas un mūsu termināla iespējas, lai piesaistītu jaunas konteinerkravas. Ņemot vērā kopējos izstādes mērogus, kā arī vērienīgos Latvijas transporta nedēļas pasākumus, uzskatu, ka mums Kazahstānā izdosies sasniegt iecerēto.”

Transporta un loģistikas nedēļas laikā “Astana EXPO 2017” Rīgas ostas pārstāvji kopā ar Satiksmes ministrijas delegāciju, Latvijas dzelzceļa koncernu un citiem transporta nozares uzņēmumiem piedalīsies arī konferencē “Globālās transporta kustības vīzija. Eirāzijas potenciāls” un apaļā galda diskusijās par konteinerpārvadājumu attīstību Eirāzijas teritorijā un “Zaļās ekonomikas” attīstību transporta sektorā.

Visu izstādes laiku no 10. jūnija līdz 10. septembrim «Astana EXPO 2017» Latvijas paviljona viesi varēs iepazīties ar Rīgas ostu virtuāli - gan izmantojot 3D realitātes konsoles, gan interaktīvo Rīgas ostas stendu. Latvijas tranzīta un loģistikas nedēļas laikā paviljonā būs iespēja tikties ar RBP un ostas uzņēmumu pārstāvjiem.