Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

NOSKAIDRO, kur Rīgā taps jaunas velojoslas

© Egons Ansbergs/ F64 Photo Agency

Pašreiz Rīgas pilsētas esošā veloinfrastruktūra ir 69 kilometrus gara. Rīgas domes Satiksmes departaments tuvāko gadu laikā plāno galvaspilsētā izveidot jaunus veloceļus 29 kilometru garumā, norādīts informācija "Riga.lv" mājaslapā.

Centru savienoja ar Ziepniekkalnu, bet Imantu ar Daugavrīvu

Pērn, atbilstoši 2015.gadā apstiprinātajai Rīgas pilsētas velosatiksmes attīstības koncepcijai 2015.-2030.gadam, tika sākta būvprojektu izstrāde četriem veloceliņiem - "Centrs - Ziepniekkalns" (no Mūkusalas ielas pa Akmeņu ielu, Jelgavas ielu, Vienības gatvi, Telts ielu līdz Valdeķu ielai), "Imanta - Daugavgrīva" (no Kleistu ielas pa Mazo Kleistu ielu, Lielo ielu, Flotes ielu līdz Lēpju ielai), Turgeņeva ielā, kā arī Dzirnavu ielas posmā no Tērbatas ielas līdz Skolas ielai.

riga.lv

Populārs maršruts - Centrs - Ķengarags - Rumbula - Dārziņi

Tāpat pērn tika izstrādāts un būvvaldē akceptēts gājēju un velosipēdu ceļa būvprojekts "Centrs - Ķengarags - Rumbula - Dārziņi" trīs posmos. Pirmais posms paredz veloceliņa izbūvi no Vanšu tilta līdz Spīķeru promenādei, otrais posms paredz veloceliņu no Dienvidu tilta līdz Grāpju pussalai, bet trešais posms no Ķengaraga promenādes līdz Rumbulai. Trešā posma būvprojekts nodots Austrumu direkcijai būvniecībai, savukārt pirmo divu posmu būvniecība ir atlikta nepietiekama finansējuma dēļ, bet to būvniecība būtu jāsāk līdz 2018.gada 31.martam.

Velojosla Krišjāņa Barona ielā

Departaments norāda, ka 2016.gadā ierīkotas rekomendējošās velojoslas Krišjāņa Barona ielā, un drīz uz tām tikšot uzklāts arī horizontālais marķējums, kas apzīmē rekomendējošo velojoslu. Tāpat veikta seguma atjaunošana veloceļa"Centrs-Imanta" posmam no Zolitūdes ielas līdz Rīgas robežai un ierīkota sabiedriskā transporta josla (2.5 km) uz Zemitāna tilta virzienā uz centru, kas izmantojama arī riteņbraucējiem.

Jauns segums Turgeņeva ielas joslai

Šogad paredzēta veloceļa izbūve un seguma atjaunošana Turgeņeva ielā. To bija plānots būvēt jau 2016. gadā, bet tā kā būvprojektam paralēli tika izstrādāts SIA "Rīgas Ūdens" tīklu atjaunošanas projekts, realizācija atlikta, lai darbus varētu veikt secīgi. Tāpat šogad tiks izbūvēts veloceliņš "Centrs - Ziepniekkalns" (Mūkusalas iela - Akmeņu iela - Jelgavas iela - Vienības gatve - Telts iela - Valdeķu iela).

Izpētīs jaunus maršrutus

Satiksmes departaments iecerējis šogad pasūtīt arī divus jaunus velosipēdu maršrutu izpētes projektus - veloceliņam"Centrs - Purvciems - Pļavnieki" un veloceliņam "Vecmīlgrāvis - Vecāķi", kā arī citus maršrutus.

riga.lv

Velojosla Dzirnavu iela

Nākamgad departaments plāno ierīkot velojoslu Dzirnavu ielas posmā no Tērbatas līdz Skolas ielai. To bija plānots izbūvēt jau 2016. gadā, bet projekta satiksmes organizācijas risinājumus negribēja skaņot Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija. Notika vairākas sanāksmes līdz tika panākts kompromisa variants, bet, diemžēl, tas prasa būtisku projekta pārstrādi.

Savienos Imantu ar Daugavgrīvu

Tāpat 2018.gadā iecerēta veloceļa "Imanta-Daugavgrīva" būvniecība (Kleistu iela - Mazā Kleistu iela - Lielā iela - Flotes iela - Lēpju iela) būvniecība.

riga.lv

AVOTS: Rīga.lv