Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

NOSKATIES, kā policisti Rīgā izglābj slīkstošu tūristu

© Ekrānšāviņš

Sestdienas, 27.maija, naktī netālu no Brīvības pieminekļa pie Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem piegāja kāds ārvalstnieks un pastāstīja, ka Rīgas kanālā pamanījis peldošu cilvēku. Kārtības sargi nekavējoties devās uz notikuma vietu, kā arī par notiekošo paziņoja kolēģiem no Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes.

Nonākot kanāla nogāzē, policisti no sākuma mēģināja uzrunāt kanālā peldošo vīrieti, taču viņš sakarīgas atbildes nespēja sniegt. Sekundi vēlāk peldētājs sāka slīkt. Redzot, ka glābēji nepaspēs ierasties notikuma vietā, viens no policistiem novilka drēbes un metās saltajā ūdenī, izglābjot slīkstošo kungu.

Kad slīcējs bija nogādāts krastā, viņš sāka runāt. Izrādījās, ka cietušais ir Lielbritānijas pilsonis, kurš uz Rīgu atbraucis atpūsties. Vīrietis sarunā atzina, ka pārmēru iedzēris un pēkšņi attapies pilsētas kanālā.

Nedaudz vēlāk notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki, un kārtības sargi iereibušo kungu nodeva mediķu rīcībā.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRigasPP%2Fvideos%2F1358556454222175%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>