Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lielākai daļai klientu Daugavas labajā krastā karstā ūdens padeve atjaunota

© F64

Vakar, 26.maijā, AS “RĪGAS SILTUMS” veiksmīgi pabeidza Daugavas labā krasta siltumtīklu hidraulisko pārbaudi, un 93% abonentu karstā ūdens padeve tika atjaunota jau piektdienas vakarā.

Lielākais siltumtīklu plīsums konstatēts maģistrālās siltumtrases cauruļvadā DN 1200 (diametrs 1,2 m) Dzelzavas un Nīcgales ielu krustojumā, kur šobrīd karsto ūdeni nesaņem 95 abonenti. No vakardienas vakara notiek intensīvs darbs, lai iespējami operatīvi novērstu bojājumu (skatīt pievienotos foto). Darbus plānots pabeigt šovakar, un prognozējams, ka šī rajona iedzīvotāji karsto ūdeni varēs saņemt jau šonakt.

Publicitātes foto

Pārējie bojājumi bija daudz mazāki, tāpēc karsto ūdeni šodien nesaņēma vien atsevišku ēku, kas pieslēgtas pie bojātā siltumtīklu posma, iedzīvotāji, taču, tiklīdz bojājums tiek novērsts, tā konkrētās ēkas tiek pieslēgtas un karstā ūdens padeve tiek atjaunota. Astoņas siltumtīklu noplūdes ir novērstas, un iedzīvotaji jau saņem karsto ūdeni. 93% siltumenerģijas lietotāju Daugavas labajā krastā (Vecrīgā, Rīgas centrā, Ķengaragā, Dārzciemā, Dreiliņos, Pļavniekos, Purvciemā, Mežciemā, Teikā, Juglā, Čiekurkalnā, Sarkandaugavā un Mežaparkā) karsto ūdeni saņem jau kopš vakardienas, savukārt šodien tie ir ­­jau vairāk 96%.

Publicitātes foto

Siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes ir nepieciešamas, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tās tiek veiktas vasaras mēnešos, lai savlaicīgi atklātu defektus un maksimāli samazinātu risku iedzīvotājiem ziemas mēnešos palikt bez karstā ūdens un apkures. Ja vakar atklātie plīsumi, kas šobrīd jau tiek novērsti, notiktu pie -250C, situācija varētu izvērsties daudz dramatiskāka.

Saistībā ar AS “Latvenergo” plānotajiem termoelektrocentrāles TEC2 remontdarbiem pirmā hidrauliskā pārbaude šogad AS “RĪGAS SILTUMS” bija jāveic jau 26.maijā. Pārējās hidrauliskās pārbaudes, kā ierasts, tiks veiktas jūnijā un jūlijā, kad nestrādā izglītības iestādes, un iedzīvotājiem tās sagādā pēc iespējas mazāk neērtību.