Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

12 jaunieši sarīko pamatīgu traci vecpilsētā

© Rīgas Pašvaldības policija

24.maijā neilgi pirms 17.00 Rīgas pašvaldības policisti saņēma informāciju par vairākiem jauniešiem, kuri huligāniski uzvedas pie kādas vecpilsētas terases.

Policisti ierodoties norādītajā adresē, Jēkaba kazarmas autostāvvietas teritorijā, pamanīja 12 jauniešu kompāniju. Starp viņiem kādu jaunu meiteni, kura smēķēja. Meitenes ārējais izskats liecināja, ka viņa nav sasniegusi pilngadību. Jauniete, ieraugot policistus, sabijās un cigareti nekavējoties izmeta miskastē. Sarunas laikā viņa centās likumsargiem iegalvot, ka cigareti esot iedevis paturēt kāds garāmgājējs, kura vārdu un uzvārdu nezinot.

Datu pārbaudes laikā jauniešu kompānijā konstatēti arī divi pilngadīgi puiši, kuri kategoriski noliedza, ka nepilngadīgajai smēķētajai būtu nodevuši cigaretes.

Ņemot vērā, ka policistiem radās aizdomas, ka vairāki pusaudži ir alkohola reibumā, izsaukta papildus ekipāža ar alkometru. Jaunieši izturējās bravūrīgi, daži no viņiem atteicās veikt alkohola koncentrācijas pārbaudes, izteica dažādas nepamatotas pretenzijas un vairākkārtīgi mēģināja pamest notikuma vietu.

F64 Photo Agency

Alkohola pārbaudes veiktas 12 jauniešiem, no kuriem četriem konstatēts reibums. Pusaudži, kuru darbībās netika konstatēti pārkāpumi, palaisti mājās.

Sarunas gaitā iereibušie jaunieši atzinās, ka degvīnu ielējuši Coca-Colas pudelē, lai apkārtējie nenojaustu par alkohola lietošanu. Savukārt jautājot, kur ņēmuši grādīgo dzērienu, jaunieši palika pie versijas, ka arī to esot nopircis kāds nejaušs garāmgājējs, kura vārdu un uzvārdu arī nezinot.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri apskatīja iereibušos bērnus un konstatēja, ka nevienam hospitalizācija nav nepieciešama.

Pārbaužu laikā diviem iereibušiem jauniešiem, kuru identitāte tika noskaidrota, izdevās no notikuma vietas aizbēgt. Neskatoties uz aizbēgšanas faktu pret abiem pusaudžiem uzsāktas administratīvā pārkāpuma lietvedības. Jāpiebilst, ka lietas izskatīšanas laikā tiks ņemta vērā pārkāpēju attieksme pret izdarīto, proti, atbildību mīkstinošie un pastiprinošie apstākļi, arī bēgšanas fakts.

Notikuma vietā aizturēti trīs pusaudži un nogādāti dežūrdaļā, kur vienam pēc otra pakaļ ieradās vecāki.

Kopā uzsāktas piecas administratīvā pārkāpuma lietvedības. Četras par atrašanos alkohola reibumā, savukārt viena par smēķēšanu, nesasniedzot 18 gadu vecumu.

Policija atgādina, ka par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nodošanu nepilngadīgā rīcībā tā, ka šīs vielas kļuvušas nepilngadīgajam brīvi pieejamas lietošanai izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro. Savukārt par nepilngadīgā novešanu līdz dzēruma stāvoklim uzliek naudas sodu no 70 eiro līdz 350 eiro.