Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Satraucoši notikumi Vecāķos: Peldvietā apmaldās bērns

© Rīgas Pašvaldības policija

20.maijā pie Rīgas pašvaldības policijas glābējiem vērsās kāda sieviete, kura Vecāķu pludmalē ieraudzījusi apmaldījušos bērnu. Sieviete zēnu aizveda uz glābšanas staciju, kur to nodeva likumsargiem. Izmantojot skaļruni, izziņots, ka peldvietā atrasts bērns, tomēr zēna vecāki neatsaucās.

Arī pats zēns nevarēja nosaukt ne savu, ne vecāku vārdus. Glābēji, izmantojot kvadriciklu, nolēma ar puisēnu apsekot tuvāko apkārtni. Aptuveni 200 m no glābšanas stacijas pamanīts kāds acīmredzami satraukts vīrietis. Persona, ieraugot policistu tuvošanos, sāka skriet pretī likumsargiem. Vīrietis atpazina puisēnu un paskaidroja, ka novērsies uz brīdi, tikmēr dēls pazudis. Ar tēvu veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Savukārt 21.maijā pie Rīgas pašvaldības policijas glābējiem vērsās kāds jaunietis, kuram asiņoja deguns. Jaunais vīrietis paskaidroja, ka, lecot ūdenstilpnē, sasitis seju pret ūdeni. Policisti asiņošanu apturēja un jaunietis varēja patstāvīgi doties mājup.

Savukārt dažas stundas vēlāk pie glābējiem Lucavsalas peldvietā vērsās kāds tēvs ar dēlu. Vīrietis pastāstīja, ka dēls braucis ar skrituļdēli un nokritis. Negadījuma laikā zēns sasitis celi un plaukstu. Zēna roka bija uztūkusi un celis nobrāzts. Glābēji brūces apkopa un rokai uzlika apsēju. Tēvam piedāvāts izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, tomēr vīrietis skaidroja, ka dēlu pēc pirmās palīdzības pats nepieciešamības gadījumā aizvedīs uz slimnīcu plašākiem izmeklējumiem.