Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pievērsīs īpašu uzmanību grūtniecei, kuru policija divas reizes atrada guļam uz ielas reibumā

© F64

Rīgas bāriņtiesa pievērsīs īpašu uzmanību sievietei, kura, esot devītajā grūtniecības mēnesī, divreiz tika pieķerta stiprā alkohola reibumā, pastāstīja bāriņtiesas pārstāve Linda Veržbicka.

Kā ziņots, pagājušā nedēļā Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) redzeslokā atkārtoti nonāca piedzērusies grūtniece devītajā mēnesī, kura bija aizmigusi sabiedriskā vietā.

Veržbicka skaidroja, ka normatīvie akti neparedz pieņemt lēmumu par bērna šķiršanu no ģimenes vēl pirms viņa piedzimšanas. Pašreiz ar ģimeni var veikt psihosociālu darbu, lai sieviete apzinātos, cik bezatbildīgi ir rīkojusies, un šāda situācija vairs nekad neatkārtotos.

Gan Rīgas bāriņtiesa, gan RPP ir sniegusi informāciju Rīgas Sociālajam dienestam par notikušo un lūgusi sākt darbu ar ģimeni, un sadarbība jau norisinās. Ņemot vērā notikušo, bāriņtiesa pievērsīs īpašu uzmanību ģimenei un nepieciešamības gadījumā iesaistīsies situācijas risināšanā pēc bērna dzimšanas.

Jau ziņots, ka RPP Kurzemes pārvaldes darbinieki 13.maijā saņēma informāciju, ka Dzirciemā pie kāda daudzdzīvokļu nama kāpnēm aizmigusi, iespējams, reibumā esoša grūtniece.

Rīgas Pašvaldības policija

Ierodoties notikuma vietā, uz norādītā nama pagraba kāpnēm pamanīta guļoša sieviete. Grūtniece gulēja savu vēmekļu peļķē.

Policisti sievieti uzrunāja un noskaidroja, ka viņa ir devītajā grūtniecības mēnesī. Grūtniece bija spēcīgā emocionālā stāvoklī. Sazinoties ar dežūrdaļu, tika noskaidrots, ka 4.maijā konkrētā persona jau manīta alkohola reibumā. Toreiz mediķiem radās aizdomas par dzemdību sākšanos, tādēļ sieviete tika nogādāta slimnīcā, tomēr vēlāk izrādījās, ka tā bijusi viltus trauksme.

Kārtības sargi izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri sievieti apskatīja un ieteica doties uz slimnīcu, tomēr iereibusī grūtniece no medicīniskās palīdzības kategoriski atteicās. Sievietei tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrojās, ka viņa ir 2,31 promiļu reibumā.

Kārtības sargi sievieti nogādāja dzīvesvietā, taču pirms nokļūšanas dzīvoklī sieviete pēkšņi kļuva ļoti emocionāla un nespēja nomierināties. Policisti atkārtoti izsauca mediķus. Pēc brīža notikuma vietā ieradās otra mediķu brigāde, kuras sastāvā bija vecmāte. Speciāliste grūtnieci apskatīja un konstatēja, ka hospitalizācija nav nepieciešama. Medicīniskās apskates laikā sievietei pakaļ atnāca viņas drauga māte, kura grūtnieci aizvadīja līdz dzīvoklim. Savukārt policisti par atrašanos alkohola reibumā publiskā vietā sāka administratīvo lietvedību.

Ņemot vērā apstākļus, policisti nākamajā dienā, 14.maijā, atkārtoti apsekoja grūtnieces dzīvesvietu. Sieviete bija skaidrā un arī dzīvoklis bija sakopts. Šīs policistu vizītes laikā grūtniece pastāstīja par iepriekšējās dienas notikumiem. Viņa teica, ka lietojusi alkoholu, jo bijusi sastrīdējusies ar savu draugu. Sieviete skaidroja, ka pašreiz ar draugu domstarpības ir daļēji atrisinātas. Tāpat viņa stāstīja, ka regulāri dodoties pie ārsta, kā arī solīja turpmāk vairs nelietot alkoholiskos dzērienus. Policisti atkārtoti informēja, ka, ja ir nesaskaņas ģimenē, pastāv iespēja nošķirt dzīvesbiedru, taču no šādas iespējas topošā māte atteicās.