Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Skaļu remontdarbu dēļ vīrietis kaimiņam piedraud ar cirvi

© Rīgas Pašvaldības policija

26.aprīļa pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Vecmīlgrāvī, kur neapmierināts kaimiņš skaļu remontdarbu dēļ draudējis izrēķināties ar kādu vīrieti.

Ierodoties notikuma vietā, izsaucējs pastāstīja, ka pirms vairāk kā desmit gadiem iegādājies mājokli un ar ģimeni beidzot izlēmis to izremontēt. Saņēmis atļauju par nepieciešamajiem remontdarbiem darba dienās un noteiktās darba stundās, vīrietis ar palīgiem uzsācis remontu.

Tomēr darbus iztraucējis kāds neapmierināts kaimiņš, kurš atnācis un piedraudējis ar cirvi, ja trokšņošana turpināšoties. Dzīvokļa īpašnieks skaidroja, ka rūpīgi ievēro atļautās darba stundas un atsevišķos gadījumos ir ar mieru uzklausīt kaimiņus par konkrētāku stundu izvēli, lai veiktu skaļākos no darbiem. Bet ņemot vērā, ka tika saņemti draudi veselībai un dzīvībai, vīrietis nolēmis vērsties pie likumsargiem.

Policisti devās pie neapmierinātā kaimiņa, kurš neskatoties uz to, ka darbi tiek veikti tikai darba dienās un stundās, kad lielākā daļa nama iemītnieku atrodas izglītības iestādēs vai darba vietās, izteica nepatiku. Kaimiņš skaidroja, ka rīta stundās pieskata mazu bērnu, kuram troksnis traucējot. Vīrietim norādīts, ka šādi jautājumi jārisina sarunu ceļā, nevis ar draudiem.

Abi kaimiņi vienojās, ka skaļākie remontdarbi tiks veikti dienas otrajā pusē. Izsaucējs paskaidroja, ka nepieciešamības gadījumā atkārtoti vērsīsies pie likumsargiem ar iesniegumu par izteiktajiem draudiem. Policistu palīdzība notikuma vietā vairs nebija nepieciešama.