Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pēc stādiem uz "Nature Expo 2017" Ķīpsalā

© Publicitātes foto

No 28. līdz 30. aprīlim Ķīpsalā notiks izstāde “Nature Expo 2017”, kurā būs plašs stādu piedāvājums – dažnedažādu šķirņu augļu koki, ogulāji, puķes, košumkrūmi un citi.

Ģimenes ābeles un bumbieres mazdārziņu īpašniekiem

Ja saimniekojat mazdārziņā, kur vietas nav daudz, bet augļu kokus kārojas, tad labu risinājumu piedāvās Pūres Dārzkopības izmēģinājumu stacija. Izvēlieties ģimenes ābeles un bumbieres! Maz vietas aizņems arī kolonābeles. Savukārt tie, kam dārziņš ir lielāks, varēs izvēlēties no daudz un dažādu ābeļu, bumbieru, ķiršu, plūmju, jāņogu, upeņu, ērkšķogu, cidoniju, aveņu, kazeņu, persiku un aprikožu stādiem.

Kokveida peonijas

Dārzu centrs “Hedera” izstādē “Nature Expo 2017” īpaši akcentēs kokveida peonijas, kuras priecē ne tikai ar plašo krāsu paleti un lielajiem pildītajiem ziediem. Piedāvājumā būs vairāk nekā 150 šķirnes, turklāt arī dzeltenziedu šķirnes.

Saldo ķiršu kolekcija

“Jānis”, “Artūrs”, “Aleksandrs”, “Paula”… un vēl 30 citas saldo ķiršu šķirnes piedāvās stādaudzētava “Liepas”. Līdzās ķiršu stādiem “Liepas” piedāvās arī Latvijas persikus, aprikozes un ābelītes.

Godži, gummi, zīdkoki, lapegles un valrieksti

Stādaudzētavas “Lauvas” piedāvājumā būs vairāki stādi, kas kļuvuši gluži vai par modes lietu. Privātmāju un mazdārziņu īpašnieki ļoti ir iecienījuši nokareno lapegli “Stiff Weeper”, kolonveida pīlādzi “Dodong”, kas nav platāks par metru, un dzeltenlapu pīlādzi“Beissneri”. Vēl ļoti pieprasīts ir kļuvis ēdamais valrieksts “Ideal”, dekoratīvais nokarenās formas zīdkoks “Pendula” ar ēdamām ogām, godži, kā arī gummi jeb daudzziedu eleagni - smiltsērkšķa radinieks, kas ir dekoratīvs visos gadalaikos. Savukārt no hortenzijām priekšplānā izvirzās dekoratīvā “Emerald Lace” ar šķeltām lapām, skarainā raibu lapu “Shikoku Flash” un kokveida hortenzija “Anabella”.

Jaunums Latvijā - smaržīgās franču rozes!

Fuksiju sarkanā “Belle De Segosa”, lašu krāsas “Credit Mutuel”, persiku rozā “Lamartine A Treserve”, oranži dzeltenā “Louise Francia”... tās ir tikai dažas no franču rožu šķirnēm, kuras izstādē piedāvās stādaudzētava “Rozītes”.

Liela rododendru dažādība

Rododendru audzētava “Babīte” piedāvās vairākas jaunas šķirnes - “Valdis” ar tumši violetiem ziediem, “Doktors Babarikins” ar lieliem purpurrožainiem ziediem, “Babītes Antons” ar kuplu krūmu un baltiem ziediem, “Andris” ar gaiši purpurrožainiem ziediem un “Kārlis Ulmanis” ar ziediem, kas plaukstot ir rožaini, bet uzzied balti.