Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar sauli, pankūkām un smiekliem pavadītas Lieldienas Mežaparkā

BALONI UN VĒLĒJUMI. Ik pa stundai gaisā devās krāsaino balonolu buķetes, kam piestiprinātas lentītes ar bērnu laba vēlējumiem un apsveikumiem visai pasaule © F64

Svētdien, pašā Lieldienu dienā, kamēr lielie mēģināja spožo sauli iecept pankūkā, Mežaparks skanēja bērnu smieklos – šūpojās, mielojās ar pavāru ceptajām pankūkām, lēkāja piepūšamajās atrakcijās, priecājās par garaušiem un iemēģināja roku olu krāsošanā.

Par godu Lieldienām un par prieku lieliem un maziem rīdziniekiem SIA Rīgas meži bija sagatavojusi krāšņu pasākuma programmu, kas šogad bija veltīta ēdienu tradīcijām Lieldienu svētkos Latvijā un citur pasaulē. Svētku tematika Iecep sauli pankūkā saistīta ar faktu, ka Rīgas - Gaujas reģions ir ieguvis iespēju 2017. gadā kļūt par Eiropas gastronomijas reģionu (Europen Region of Gastronomy). Pasākuma ietvaros noritēja vairākas meistardarbnīcas - arī Lieldienu rotājumu izgatavošana, olu krāsošana un ripināšana, vēlējumu rakstīšana uz lentītēm, ko ar hēlija baloniem palaida plašajā debesjumā, bet centrālā tomēr bija Kulinārās mākslas darbnīca, par ko visiem bija liela interese. Pieci Rīgas restorānu šefpavāri - Ainārs Volodka no restorāna Kolonāde, Normunds Šaiters no restorāna VEST, Juris Latišenoks no restorāna Ribs&Rocks, Kaspars Jansons no restorāna MUUSU un Mārtiņš Zakevics no biedrības Gastro Skauts - cepa katrs citādas pankūkas un dalījās ar savu meistarību un zināšanām par veselīgas pārtikas un uztura jautājumiem, ēdiena tradīcijām un kultūru. Pavāri labprāt atbildēja uz jautājumiem par noslēpumiem, kas pankūkas padara īpaši gardas. Piemēram, Ainārs Volodka atklāja, ka biezpiena plācenīšiem, lai tie būtu gaisīgi un mīksti, jāizmanto graudains biezpiens. Lai svētki izdotos, piestrādājuši bija Rīgas mežu darbinieki, aicinot ciemos mūziķus un sarūpējot dažādas atrakcijas, bet pati daba bija parūpējusies par spožu sauli un pavasarīgām sajūtām.