Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

BRĪDINA par kabatzagļu iecienītākajām vietām Rīgā

© Oļesja Sokolova/ F64 photo agency

Rīgas tunelis pie Centrālās dzelzceļa stacijas jau izsenis ir bēdīgi slavens ar to, ka tajā bieži uzturas kabatzagļi. Tomēr tā nav vienīgā vieta, kur Rīgā būtu īpaši jāuzmana savas mantas, lai tās nenonāktu garnadžu rokās, vēsta raidījums "Degpunktā".

Visiecienītākās kabatzagļu vietas ir jau minētais gājēju tunelis pie dzelzceļa stacijas, 15. trolejbuss, Centrāltirgus un Vecrīga.

Ekrānuzņēmums no video/ Degpunktā

Pavisam nesen par garnadžu upuriem Centrālās stacijas gājēju tunelī kļuva arī tūristi no Norvēģijas. Par laimi tajā pašā brīdī tunelī atradās civilajās drēbēs tērpti policisti, kuri zagļus aizturēja.

Valsts policijas pārstāve skaidro, ka viens no izplatītākajiem veidiem, kādā garnadži iegūst kāroto mantu ir zādzība uz tuneļa kāpnēm. Arī nesenajā Norvēģijas tūristu apzagšanā izmantota tieši šāda metode. Par zādzību aizturētas vairākas personas, no kurām viena jau iepriekš 12 reizes sodīta par līdzīgiem pārkāpumiem, savukārt vēl viena persona ir sodīta 6 reizes un tikai pirms divām nedēļām tika atbrīvota no cietuma.

Jāņem vērā, ka lielākā daļa no kabatzagļiem strādā vienatnē, lai nebūtu jādala nozagtā manta un lai samazinātu iespēju, ka kāds viņu nodos policijai. Tomēr daļa no garnadžiem strādā grupās. Valsts policijas pārstāve skaidro, ka šādos gadījumos zādzības shēma ir sekojoša: viena no personām no somas vai kabatas izvelk kāroto mantu, tālāk tā tiek nodota otrai personai, savukārt trešā persona uzmana apkārtni un piesedz notiekošo.