Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas Dzemdību nams vizuāli mainījies

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Rīgas Dzemdību nama fasāde ir kļuvusi siltāka – siltinot un atjaunojot galveno ēku, mainīts arī tās izskats, sarkano ķieģeļu vietā nu ir gaišos toņos veidota fasāde.

Dzemdību nama galvenās ēkas atjaunošanu uzsāka pērnā gada augustā - tika siltināta fasāde, nomainīti logi. Darbus veica pakāpeniski, pielāgojoties Dzemdību nama darba ritmam un noslogotībai. Vakar, atklājot renovēto ēku, tika uzsvērts, ka tā kļuvusi gan gaišāka, gan siltāka - tiešā un pārnestā nozīmē. Dzemdību nama sētas pusē vislabāk var salīdzināt, cik smagnēji izskatās sarkano ķieģeļu sienas salīdzinājumā ar gaišos toņos veidoto fasādi.

Atjaunošanas darbu laikā, izmantojot ventilējamo fasāžu sistēmas tehnoloģiju, ir nosiltināta nama fasāde 8100 kvadrātmetru platībā, veikta logu, ārējo palodžu un durvju nomaiņa. Ēkas apsekošanā tika atklāti dažādi bojājumi fasādē, tāpēc lietus ūdens drupināja dekoratīvos ķieģeļus. Energoaudita laikā tika konstatēts, ka izdrupušajās šuvēs rodas ievērojams siltuma zudums. Fasāde ir veidota ventilējama, šī metode paildzina fasādes kalpošanas laiku un samazina troksni.

Pie Dzemdību nama novietots Rīgas logotips, pie kura var fotografēties jaunie vecāki pirms tam, kad kopā ar mazulīti dodas mājās. Iepriekš šis logotips bija novietots uz AB dambja, bet pēc atjaunošanas atrada jauno mājvietu Miera ielas malā.

Nākamgad Rīgas pašvaldības plānos ir siltināt pārējās Rīgas Dzemdību nama ēkas.