Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jaundzimušo vecākiem dāvinās pūriņu

© Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības tīkls Prisma Latvija Latvijā ievieš Somijā izveidoto jaundzimušā atbalsta konceptu, dāvinot jaundzimušā pūriņu ar noderīgām lietām mazuļa pirmajiem dzīves mēnešiem. Pūriņu Prisma lielveikalos var saņemt ikviens šogad aprīlī Rīgā dzimis bērns.

Lai saņemtu mazuļa pūriņu, bērnu vecākiem no 5. aprīļa līdz 31. maijam jādodas uz Prisma lielveikaliem, līdzi ņemot bērna dzimšanas apliecību. Pūriņā būs drēbju komplekti pirmajiem dzīves mēnešiem, kopšanas līdzekļi un citas noderīgas lietas jaunajiem vecākiem, Neatkarīgo informēja Prisma Latvija pārstāve Vineta Rudzīte. Pērn aprīlī Rīgas dzemdību namā un Stradiņu klīniskās universitātes slimnīcā piedzima vairāk nekā 800 mazuļu. «Spēcīgas ģimenes vienmēr ir bijušas viena no Prisma vērtībām, tāpēc ieviešam jaunu tradīciju un dāvinām jaunajiem vecākiem mazuļu pūriņu, kas atvieglos rūpes pirmajos mēnešos,» saka V. Rudzīte. Pūriņa dāvinājums sarūpēts kopā ar ekspertiem, un tajā ir rūpīgi atlasītas un sagādātas lietas, kas būs nepieciešamas bērniem dažus turpmākos mēnešus, sākot ar drēbju komplektiem un beidzot ar speciālām nagu šķērītēm un ķemmītēm.

Ļoti svarīga ir pirmā bērna pūriņa sagādāšana.

«Jaunajiem vecākiem jau laikus nepieciešams gatavot sarakstu ar lietām, kas būs nepieciešamas mazuļa pirmajiem dzīves mēnešiem,» stāsta dūla un topošo vecāku skolas lektore Katrīna Puriņa-Liberte, «bieži jaunie vecāki izdara virkni spontānu pirkumu, piemēram, iegādājas mīkstās rotaļlietas, grabulīšus, svarus un citus priekšmetus, kuri var noderēt, bet bieži netiek nemaz izmantoti, aizmirstot par daudz svarīgākām lietām mazulim un māmiņai. Laikus sagatavošanās arī palīdzēs izvairīties no liekiem uztraukumiem, aizvadot pēdējo grūtniecības mēnesi mierā un krājot spēkus īpašajai dzemdību dienai.»

Ideja par jaundzimušo pūriņu radās no Somijas pieredzes - šajā valstī par pirmā pūriņa sagādāšanu mazulim ir parūpējusies valsts - tur šī tradīcija ir spēkā no 1937. gada. Prisma gan ir pārskatījusi savu produkcijas sortimentu mazuļiem un būtiski to paplašinājusi ar jauniem produktiem - drēbēm un mājas lietām, lai kļūtu vēl draudzīgāki jaunajām ģimenēm.